Românii iubesc tehnologia, deși nu o înțeleg mereu

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 iunie 2016

Utilizatorii români sunt pasionați de tehnologie, iar mai mult de jumătate dintre ei o utilizează mai mult decât în urmă cu doi ani. Însă aproape 70% pretind că înțeleg cuvintele sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc, pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți în fața colegilor, potrivit unui studiu realizat pentru Samsung și citat de News.ro.

Termenii pe care românii pretind cel mai des că îi înțeleg sunt „cloud” (28%), „emoji” (27%) și „streaming” (25%).

„Utilizatorii români iubesc tehnologia, 61% dintre ei o utilizează mai mult decât o făceau acum doi ani, iar 58% dintre ei sunt încântați s-o folosească, însă terminologia îi face deseori să se simtă confuzi și nu le oferă o viziune clară asupra felului în care diferite dispozitive și servicii ar trebui să îi ajute”, arată studiul Samsung.

 

Teama de ridicol

Întrebați cât de bine cunosc noii termeni din tehnologie, 67% dintre români au declarat că pretind că înțeleg termenii sau frazele tehnice pe care, de fapt, nu le cunosc, iar 7% dintre ei au răspuns că fac acest lucru și de câteva ori pe zi.

De cele mai multe ori, românii pretind că știu terminologia pentru a nu părea ridicoli sau ignoranți în fața colegilor (29%).

Pe de altă parte, respondenții cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani sunt cei care admit cel mai des atunci când nu stăpânesc terminologia tehnică.

Totuși, una dintre urmările neînțelegerii terminologiei tehnice are ca rezultat neputința utilizatorilor de a beneficia de un serviciu sau de un dispozitiv la potențial maxim. Prin urmare, peste o treime (35%) dintre utilizatorii români au declarat că neînțelegerea termenilor duce la nefolosirea dispozitivului la întregul potențial.

Studiul a fost realizat online în 18 țări, inclusiv în România, în perioada 16 martie – 1 aprilie, analizând obiceiurile utilizatorilor atunci când vine vorba de tehnologie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!