Românii, iubitori de animale de companie

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 ianuarie 2016

Aproape jumătate (48%) dintre românii din mediul urban, cu acces la internet, dețin animale de companie, arată un studiu remis Agerpres. Potrivit cercetării realizate în luna decembrie de compania iSense Solutions, cei mai mulți români au în grijă câini – 65% și pisici – 52%. Printre animalele de companie se mai numără peruși, papagali – 11%, pești – 10% și iepuri – 4%. Conform studiului, 29% dintre persoanele care dețin animale de companie au doar câini, în timp ce 22% au doar pisici.

Potrivit cercetării, câinele se detașează ca animalul preferat de către familiile mari – 76% dintre posesorii de animale de companie cu familii numeroase, de minimum patru membri, au câini.

Proprietarii de animale merg, în medie, de șase ori pe an la cabinetele veterinare. În cadrul cercetării, animalul de companie a fost definit drept „un animal crescut din plăcere, fără a beneficia de alte foloase de pe urma acestuia”.

Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.011 de respondenți, membri ai panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar culegerea datelor a fost realizată în luna decembrie 2015. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!