Românii nu vor moschee în București

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 24 iulie 2015

Peste 85% dintre cititorii Ziare.com care au dorit să participe la un sondaj online au spus că nu sunt de acord cu ridicarea unei mega-moschei în București, idee promovată și susținută de premierul Victor Ponta.

La consultarea care a avut loc în perioada 12-19 iulie au dorit să-și spună punctul de vedere 6.183 de cititori Ziare.com. 5.286 dintre aceștia (85,49%) au răspuns „Nu” și doar 536 (8,67%) au bifat „Da”, în timp ce 286 dintre participanți (4,63%) doresc referendum național pe acest subiect, iar 75 (1,21%) propun să fie consultați prin referendum doar bucureștenii.

Decizia premierului Victor Ponta de a se emite o hotărâre de guvern prin care un teren de lângă Romexpo, de peste 11.000 de metri pătrați și în valoare de 4 milioane de euro, a fost cedat gratuit, pe o perioadă de 49 de ani, Muftiatului cultului musulmanilor pentru construirea unei moschei impresionante, cu o capacitate de peste 1.000 de persoane, a stârnit reacții critice, atât din cauza modului în care a fost adoptată, cât și a riscurilor pe care le-ar presupune.

În timp ce câteva zeci de persoane au ieșit luni seară în stradă să protesteze față de acest proiect, George Maior, fost director al Serviciului Român de Informații (SRI), a declarat că fluxul musulmanilor prin România va fi același, indiferent dacă se construiește moscheea sau nu, și a subliniat faptul că, dacă ar dori cineva să creeze „lucruri negative, pe teritoriul României”, asta se va realiza oricum „în alte spații, nevăzute, obscure, care scapă controlului statului”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

O parere la “Românii nu vor moschee în București”

  1. Valentin Andrenoiu Spune:

    Nu sunt deacord cu constructia unei moschei de asa dimensiune in Bucuresti! Si va spun si de ce,lucrez in Anglia de apriximativ un ab unde am avut ocazia sa vad mai multi musulmani decat am vazut in Turcia si sa vad cu ochiii mei de ce sunt in stare,de exemplu violuri, crime,jafuri,sa nu mai spun ca sunt cartiere si chiar orase care sunt locuite in totalitate de musulmani si acolo nu pot trece noaptea femeile fara sa fie abuzate sau violate sub nici o forma chiar si insotite,nu poti conduce normal,regulamentar in acele cartiere pentru ca ei trec pe rosu,nu semnalizeaza,nu acorda prioritate etc
    Dar ganditiva in viitorul apropiat cand fata sau baiatul tau vrea sa se casatoreasca cu veri buni sau mai grav cu fratisu pentru ca asa au vazut la colegi de la scoala sau vecini din cartier…asta vreti in Romania?
    Se vorbeste de multi ani de cucerirea Europei de catre islamisti fara lupta si au inceput deja…
    Eu nu vreau,nu vreau o alta capusa la bugetul de stat

Spune-ti si tu parerea!