Românii se împrumută să-și renoveze locuința

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 aprilie 2016

Circa 15% din utilizatorii de internet din mediul urban spun că au solicitat în ultimele 12 luni un împrumut de la o instituție financiară nebancară, dintre aceștia, peste 25% declarând că îl folosesc pentru renovarea locuinței și pentru alte nevoi casnice, potrivit unui realizat de GfK România.

Pe locul al doilea în ierarhia motivelor de împrumut de la instituțiile financiare nebancare se situează nevoile personale neprevăzute și urgențele medicale, cu aproape 21%, relatează Mediafax.

„Observăm din acest studiu că instituțiile financiare nebancare din România, care acordă împrumuturi într-o singură rată, au început să fie o opțiune viabilă pentru tot mai mulți români. Asta demonstrează că oamenii au înțeles beneficiile IFN-urilor care dau întâietate tocmai acestei nevoi a lor: să intre în posesia unei sume mici de bani, fără a mai fi nevoie să apeleze la prieteni sau cunoștințe”, a spus Eduard Popișteanu, director de marketing al companiei.

Studiul a fost realizat de GfK România pentru Viva Credit, pe un eșantion online reprezentativ urban la nivelul României, pe o populație cu vârste de peste 21 ani, angajați cu un loc de muncă și care au venituri de peste 700 de lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!