Românii se tem de incendii și cutremure

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 noiembrie 2015

Incendiile reprezintă cea mai mare amenințare pentru locuința a patru din zece români, iar pentru o treime, cel mai mare pericol ar fi cutremurul, potrivit unui sondaj, care mai arată că 15% dintre respondenți se tem de inundarea cu apă de la conducte, iar 10,4% au indicat spargerea locuinței de hoți.

Astfel, 38,1% dintre participanții la sondaj au spus că cea mai mare amenințare pentru casa lor ar fi izbucnirea unui incendiu la ei sau în casa vecinilor, iar 30,5% au menționat cutremurul, arată rezultatele unui sondaj realizat în cadrul unei campanii de informare privind asigurările de locuințe, scrie Mediafax.

Pe de altă parte, alunecările de teren (indicate de 1,8% dintre respondenți) și inundațiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri în topul riscurilor de care se tem românii.

Potrivit răspunsurilor, 43% dintre participanți au avut o inundare provocată de spargerea conductelor, 80% dintre aceștia locuind la bloc, iar 4,93% au avut un incendiu în locuință.

La sondaj au participat 1.766 de respondenți, cu bărbați și femei în proporții egale, dintre care 62% locuiesc la bloc, iar 78% stau la oraș.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!