Romanii si bulgarii ies din nou in strada

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 decembrie 2013

Londra_9.12.2013_proteste anti-discriminare

Duminica, 15 decembrie, timp de doua ore romanii si bulgarii isi vor striga din nou nemultumirile in strada. Protestul va avea loc in fata Parlamentului (Parliament Square) incepand cu ora 14.00. Organizatorii spun ca si-au anuntat prezenta peste 1.000 de oameni.

„Este duminica si speram ca vor veni mai multi oameni. Mitingul va avea loc in fata Palatului Westmister la portile principale, iar in cazul in care ne vom strange mai multi, ne vom muta pe partea cealalta (Parliament Square). Am anuntat si Politia sa aiba o prezenta adecvata pentru ca data trecuta am avut o problema cu un cetatean care a inceput sa lanseze atacuri verbale si amenintari fizice. Noi am dorit sa organizam acest protest pentru ca au fost foarte multi romani care ne-au contactat si partea bulgara a insistat nemultumita ca data trecuta, fiind luni, nu au putut ajunge din cauza faptului ca au fost la munca. Inclusiv eu a trebuit sa imi iau liber sa fiu prezent la protestul de luni, 9 decembrie. Se cunoaste faptul ca aici conteaza foarte mult un loc de munca.

Nemultumirile sunt aceleasi: Discriminarea, ceea ce consider eu ca este echivalentul rasismului. In unele ziare suntem personificati ca si caini, spun despre noi ca latram si nu s-a facut nimic impotriva acestor publicatii.  Pe o retea de socializare am vazut ca sunt in jur de 1.200 de oameni care s-au aratat doritori sa participe” a declarat pentru Diaspora Romaneasca presedintele RDSUK, Tommy Tomescu care este si organizatorul protestului.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!