Romanii si bulgarii, laudati de oamenii de afaceri din UK

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 13 decembrie 2013

Doi dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Marea Britanie s-au aratat de-a dreptul incantati de faptul ca, incepand cu 1 Ianuarie 2014, se vor ridica restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari.

Potrivit Daily Mail, cel care are o parere foarte buna despre romani si bulgari este fostul directorul executiv al companiei Marks & Spencer, Sir Stuart Rose, actualul director al lantului de supermarketuri Ocado. Acesta a declarat ca imigrantii din cele doua tari lucreaza mai multe ore pe salarii mai mici fata de britanici. Acest fapt ajuta la dezvoltarea companiilor care au nevoie de multa forta de munca, se arata in aceeasi publicatie britanica.

„Daca romanii si bulgarii vor sa vina aici sa munceasca pe aceste salarii, atunci de ce nu? E alegerea fiecaruia ce doreste sa faca. Stiu ca multi se uita la mine si spun ca e usor sa vorbesc din pozitia mea, dar si eu, ca sa ajung aici, am inceput de jos”, a declarat Stuart Rose.

Totodata, Sir Stuart Rose nu ii vede cu ochi buni, in acest sens, pe conationalii sai: „Britanicii sa-si gaseasca locuri de munca si sa nu se mai planga de faptul ca romanii si bulgarii vin sa munceasca in tara lor”, a declarat directorul lantului de supermarketuri Ocado.

Si directorul lantului Domino`s Pizza, Lance Batchelor spune ca a intampinat probleme in a gasi angajati potriviti: „De cand au fost instaurate restrictiile pe piata muncii, ne este din ce in ce mai greu sa gasim destui oameni dispusi sa munceasca pentru noi, mai ales in Londra si in sud-estul tarii.”

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat recent ca britanicii ar trebui sa nu se mai planga de fluxul de tineri romani care ar putea sa ajunga in Anglia, ci sa fie multumiti ca acestia preiau joburile pe care ei le refuza. Potrivit ministrului, romanii acopera deja deficitul de forta de munca al Marii Britanii pentru posturi cheie precum cele de infirmieri si asistenti sociali. Premierul britanic David Cameron a declarant ca doreste sa restrictioneze ajutoarele sociale pentru romanii si bulgarii care vor veni incepand cu 1 ianuarie 2014 in Marea Britanie.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!