„Românii sunt aici”. Mergeţi să-i vedeţi la Edinburgh!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Evenimente românești pe data 1 august 2016

uk-scotia-stand-up-comedy-romanesc-la-edinburgh-fringe-festival

Luna august îi va găsi pe trei români talentaţi, obişnuiţi ai scenelor de stand-up comedy, la festivalul fringe din Edinburgh de anul acesta. Ei sunt Radu Isac, Sergiu Floroaia şi Toma Alexandru şi îi puteţi urmări gratuit, dacă sunteţi în zonă şi vă faceţi timp să-i vedeţi. Iată prezentarea show-ului celor trei, intitulat „The Romanians Are Here”.

„«The Romanians Are Here» este un show de stand-up comedy cu trei comedieni români de top, fiecare dintre ei beneficiind de apariţii nenumărate pe canalul tv de profil Comedy Central Extra. Umorul fiecăruia este aparte: unul dintre ei este anti-autoritate, altul este pe atât de absurd pe cât este de atent la ce se întâmplă în jurul lui, iar celuilalt îi place să surprindă cu replici spontane.

Radu, Sergiu şi Toma au în spatele lor zece ani de stand-up comedy în România şi, mai recent, mai peste tot în lume (Bucureşti, Sofia, Budapesta, Londra, Edinburgh, New York, Washington D.C.).

Tema spectacolului este partea «mai neserioasă» a imigraţiei (actualmente un subiect de mare interes în societatea britanică), dintr-o perspectivă unică – aceea a trei conaţionali proveniţi dintr-unul din cele mai vizibile grupuri de imigranţi în presa britanică în ultimii ani. Dar problema se extinde, evident, la toate grupurile de imigranţi, într-o serie de remarci care sunt aproape corecte politic… Iar comedienii merg mai departe, vorbind şi despre vieţile lor personale, relaţiile amoroase sau despre temele din presa curentă.

Cei trei comedieni au înregistrat un total de 11 spectacole pentru canalul tv Comedy Central Extra. Sergiu Floroaia a câştigat concursul de profil al lui Gene Perrett (scriitorul principal al lui Bob Hope) intitulat «Words To Live By» şi a vorbit în deschidere pentru Eddie Griffin. Radu Isac a avut o apariţie la Conferinţa Internaţională de Comedie din UK, a câştigat premiul Roast Battle la Hollywood Comedy Store şi a fost unul dintrei finalişti la Amused Moose Laugh Off. Toma Alexandru a câştigat şi el concursul King Gong la The Comedy Store şi, de departe mai important, se laudă cu faptul că l-a întâlnit pe Jim Lee, tipul care a îndrăznit să-i tragă short-ul lui Superman.”

Aşadar, spectacolul „The Romanians Are Here” poate fi urmărit live, gratuit, în fiecare seară cu începere de la orele 18.15, în perioada 4 – 14 august 2016, la localul Laughing Horse @ The Crags Bar, 72 – 74 Newington Road, Edinburgh EH9 1QN.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!