Românii, vinovați pentru incidentul de pe stadionul din Belfast?!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 19 iunie 2015

uk_Darren Kidd

Românii au fost arătați din nou cu degetul la meciul pe care selecționata României l-a disputat împotriva Irlandei de Nord, pe 13 iunie, la Belfast, pentru Euro 2016. O petardă aruncată, crezându-se inițial de către fanii irlandezi, după cum a declarat chiar fotograful rănit, se pare că totuși aparține suporterilor români.

Președintele federației nord-irlandeze, Jim Shaw, a precizat că dispozitivul pirotehnic care l-a lovit pe fotograful Darren Kidd a fost aruncată din secțiunea României.

Jurnaliștii britanici de la Belfast Telegraph scriu că fotograful Darren Kidd a fost accidentat de o petardă, care a explodat chiar sub scaunul său. El a declarat că dispozitivul pirotehnic l-a lovit pe partea din spate a gâtului, chiar lângă guler și apoi a explodat în timp ce a căzut. L-a ars pe gât și la subraț și că a fost destul de dureros. Fotograful a primit imediat îngrijiri medicale, la fața locului. Darren Kidd a acuzat și probleme cu auzul.

————————————–

„Au încercat să-mi spună că au fost fanii români, dar aceștia nu erau în apropiere, eu nu pot să cred asta.”

Darren Kidd

————————————–

Fotojurnalistul a declarat că petarda a venit dinspre secțiunea fanilor Irlandei de Nord, însă aceștia au încercat să dea vina pe suporterii români. Ei spun că acest lucru se poate vedea și pe înregistrările video. La rândul său, președintele federației nord-irlandeze, Jim Shaw, a precizat că petard care l-a lovit pe fotograful Presseye Darren Kidd a fost aruncată din secțiunea României. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph că UEFA a deschis proceduri disciplinare atât pentru IFA, cât și pentru FRF, însă el este încrezător că federația sa nu va fi pedepsită.

Belfast Telegraph mai arată că, în momentul în care a fost lovit, fotograful se afla în fața unei părți a stadionului unde scandau 3.000 de suporteri ai Irlandei de Nord. Totuși, potrivit aceleiași surse, imaginile video sugerează că dispozitivul pirotehnic a fost aruncat dintr-o zonă cu suporteri români.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!