Românii vor putea fi deportați din Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 3 mai 2014

Potrivit unor noi prevederi legislative, cetățenii străini care se află în custodia poliției, inclusiv cetățenii UE, vor putea fi deportați în țările de origine, chiar dacă nu sunt condamnați de un tribunal, scriu jurnaliștii de la Daily Mail. Noile prevederi au la bază un program pilot derulat în Londra, prin care 2.091 de imigranți au fost deja expulzați. Printre aceștia s-au numărat 100 de persoane din România și Polonia, mai scriu jurnaliștii britanici.

Prevederea se va folosi de dreptul european care arată că, dacă oamenii rămân într-o altă țară decât cea de origine trebuie să demonstreze că muncesc sau că se pot întreține. Potrivit Daily Mail măsura ar putea fi îndreptată către grupurile de cerșetori din Park Lane, unde mulți dintre aceștia provin din țări est-europene, cum ar fi România. Astfel, potrivit noii legislații, cazurile cetățenilor UE reținuți de către polițiști pentru infracțiuni precum cerșetoria, vor ajunge în mâinile ofițerilor de la imigrație. În cazul în care aceștia vor decide să îi deporteze, cei vizați nu se vor mai putea întoarce în Marea Britanie pentru o perioadă de 12 luni.

Polițiștii din România și Polonia care fac parte din cadrul proiectului Nexus vor participa la astfel de operațiuni pentru a putea identifica mai ușor infractorii cunoscuți în străinătate. În vizorul autorităților vor intra și presupuși infractori împotriva cărora nu există dovezi suficiente pentru urmărirea penală.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Românii vor putea fi deportați din Marea Britanie”

  1. Nicku Spune:

    si daca muncesc legal si nu am nicio problema pe teritoriul angliei si sunt curat si platesc taxe etc.. de ce sunt intr un centru de emigrare? in plus sunt sici de aproape 3 saptamani si nu stiu ce se intampla cu mine, doar ca , la un moment dat, ma vor trimite in Romania, dar cand… nici dracu nu stie

Spune-ti si tu parerea!