Românul care a prădat un cazino londonez

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 ianuarie 2016

uk-jetoane-cazino-furate

La şase ani după ultimul caz în care un angajat al unui cazino britanic a fost descoperit că sustrăgea jetoane, iată că acum un român este prins făcând acest lucru. Avea salariul de £30.000 pe an plus bacşişul, însă n-a rezistat tentaţiei să facă un ban în plus prin metode ilicite.

Bărbatul era crupier la cazinoul Cromwell Mint Casino din Londra de multă vreme, scrie Daily Mail, dar se apucase de furat de câteva luni. Cu ajutorul a încă două persoane, el a pus la cale un plan ingenios, menit să-l îmbogăţească.

Ca şi crupier, nu ai voie să ai buzunare, astfel că românul şi-a croit un buzunar fals la pantaloni în care băga, pe ascuns, jetoanele. Buzunarul fals era prevăzut cu un tub, astfel că jetoanele ajungeau în ciorapii românului.

În pauza de ţigară, românul ieşea afară, pe scara de incendiu, unde complicea lui, descrisă ca fiind „o frumoasă est-europeancă”, venea pentru a prelua jetoanele de cazino. La câteva zile diferenţă un alt complice, prieten cu românul, se dădea drept client al cazinoului şi încasa banii de pe jetoane.

Totul s-a terminat în momentul în care comportamentul lui la masa de joc a devenit suspect, motiv pentru care a fost monitorizat. La o verificare luna trecută, românul a fost descoperit, concediat pe loc şi a fost anunţată poliţia.

Bărbatul este singurul care ştie ce sumă a reuşit să extragă prin această metodă, deşi autorităţile au găsit, la el în locuinţă, suma de £12.000 cash.

Totuşi, românul pare a fi norocos, pentru că, potrivit Daily Mail, fostul patron nu a confirmat că l-ar fi dat în judecată, mulţumindu-se doar cu concedierea bărbatului şi recuperarea celor £12.000, în condiţiile în care în alte cazuri citate de aceeaşi sursă făptaşii au făcut închisoare pentru unu-doi ani.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!