Românul care a tras într-un jucător de rugby, condamnat

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 mai 2015

Un român care a tras cu un pistol cu aer comprimat într-un rugbist care încerca să îl imobilizeze a fost condamnat în Plymouth, după ce o altă instanță îl achitase în luna februarie.

Acum, tânărul în vârstă de 25 de ani, va ispăși 18 luni de închisoare și riscă să fie deportat conform noilor legi care prevăd acest lucru în cazul în care pedeapsa depășește un an. Potrivit Plymouth Herald, pe 14 septembrie 2014, românul se certase cu Joe Walker și cu prietenii acestuia și i-a amenințat cu o armă cu aer comprimat pe care o luase dintr-un tufiș. Unul dintre bărbați, care s-a dovedit a fi jucătorul de rugby de la Ivybridge, Joe Walker, a fugit spre el, iar românul l-a împușcat de două ori în umăr. Acesta a declarat la audierea din luna februarie că toți prietenii lui  Walker au sărit pe el și l-au bătut, până aproape și-a pierdut cunoștința. Jucătorul de rugby a declarat instanței că mai multe bile au trecut pe lângă el până să îl poată imobiliza pe trăgător.

Românul a fost achitat de un juriu în luna februarie, cu toate că acesta recunoscuse faptul că avea o armă neletală cu intența de a intimida.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!