Românul care și-a apărat clienții

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 22 noiembrie 2015

Paris_2015_atac terorist

Nicolas Sfințescu e unul dintre eroii de la Paris. Proprietar al unei cafenele, bărbatul și-a salvat mai mulți clienți. Localul pe care-l deține Sfințescu se află chiar vizavi de restaurantul La Casa Nostra din Paris, unde un terorist a deschis focul, ucigând cel puțin cinci persoane, relatează BBC, preluat de presa de la București.

Când a auzit împușcăturile, Nicolas a reacționat rapid pentru a-și proteja clienții. „Le-am spus «acum treceți toți sub mese și în spatele barului»”, a povestit bărbatul. De vizavi se auzea sunetul înfricoșător al gloanțelor. „Am stat vreo zece minute înainte să ne ridicăm în picioare, apoi câțiva oameni au mers să vadă ce se întâmplă. Eu nu m-am dus, nu am vrut să văd oameni morți”, a relatat Sfințescu.

Când unii bărbați au vrut să iasă, Sfințescu le-a cerut clienților săi să intre înapoi în local, pentru că afara e periculos.

Bărbatul a luat apoi decizia de a muta pe toată lumea în apartamentul lui, situat deasupra localului. Erau cam 20 de persoane, le-a dat mâncare și câteva sticle de vin. La ora 4 dimineața, polițiștii le-au spus că e sigur să iasă din casă. Abia atunci și-au dat seama ce tragedie a avut loc la câțiva pași de ei: „Pe jos era sânge și se vedeau găurile lăsate de gloanțe în ferestrele La Cosa Nostra”, a spus Nicolas.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!