Românul şi motoreta lui cu ataş, 17.000 de mile în jurul Europei

Articol publicat in sectiunea Poveşti româneşti, UK, despre români pe data 6 februarie 2016

uk-mihai-barbu-daily-mail-calatorie-europa-motoreta-cu-atas

Titlul de pe site-ul dailymail.co.uk sună aşa: „Cea mai tare călătorie pe şosea: Un copil de patru ani străbate 17.000 de mile şi vizitează 41 de ţări europene… cu o motoretă cu ataş”. Este vorba de călătoria pe care Mihai Barbu o face alături de prietena lui, Oana, şi de fiul lor, Vladimir şi de fotografiile realizate de român pe parcursul acestei aventuri, pe care publicaţia britanică le prezintă într-un frumos pictorial.

Vladimir Barbu are doar patru ani, însă sunt şanse bune, scrie Daily Mail, ca acest micuţ să fi călătorit mai mult în această lume decât majoritatea adulţilor. Totul mulţumită părinţilor acestuia, care s-au aventurat anul trecut într-o călătorie de patru luni, traversând nu mai puţin de 41 de ţări şi parcurgând 17.000 de mile într-o motoretă cu ataş de încredere – un Ural Ranger din 2014, poreclit Zair.

Ei bine, motivul pentru care călătoria românilor este prezentată de publicaţia britanică o reprezintă fotografiile făcute de-a lungul acestei aventuri, jurnaliştii realizând un foarte generos pictorial. „Fotografiile sunt incredibile”, scrie Daily Mail.

Românii aveau în plan să facă un tur „de încălzire” străbătând doar câteva ţări, în aşteptarea unei aventuri mai mari, însă expediţia lor a luat o amploare nemaipomenită.

—————————————

„Vladimir a fost cum nu se poate mai fericit. Dar nu cred să existe vreun copil pe lumea asta căruia să nu-i placă să fie plimbat cu o motoretă cu ataş.”

Mihai Barbu, de 36 de ani, declarație pentru Daily Mail

—————————————

Pentru a face faţă călătoriei, familia a înnoptat în propriul cort, atunci când s-a putut, au stat la prieteni, sau, când n-au avut încotro, au stat la hoteluri ieftine.

—————————————

„În opinia mea, motocicletele sunt unica opţiune dacă vrei să călătoreşti şi să vezi lumea. Din maşină sau avion te privezi de diversele experienţe.”

—————————————

Dar Mihai nu este străin de motociclete. A avut câteva în trecut şi chiar a făcut de unul singur o călătorie în Mongolia. Însă, de când s-a născut Vladimir, Mihai s-a văzut nevoit să cumpere o motocicletă cu trei locuri, „care să-i ţină departe de casă cât mai mult”, pe care a dat, potrivit Daily Mail, nu mai puţin de £10.660.

 

trimiteri-sus-4

Un sculptor din Cluj vine pe jos până la Londra ca să-şi facă dreptate

ȘTII CE-MI PLACE MIE? CONCEDIUL!

Românul de pe vârful muntelui Kilimanjaro

VIS DE LIBERTATE ÎNTR-UN CONTAINER

trimiteri-jos-4

 

Iată lista ţărilor traversate de românii aventurieri cu motoreta lor cu ataş (fără vreo ordine anume): România, Scoţia, Irlanda, Spania, Portugalia, Maroc, Andorra, Monaco, Italia, San Marino, Elveţia, Liechtenstein, Slovenia, Franţa, Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Luxemburg, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Albania, Macedonia, Grecia, Turcia, Bulgaria, Olanda, Belgia, Anglia.

Articolul de pe Daily Mail poate fi urmărit aici: http://goo.gl/4qu8ZW.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!