Romii noştri şi-au instalat „pernele” la umbra monumentului 7/7 din Londra

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 4 iulie 2015

Londra_romi_monument Hyde Park

La doar câteva zile înaintea aniversării a zece ani de la nefericitul act terorist ce a atins Londra pe 7 iulie 2005, britanicii şi-au îndreptat atenţia către monumentul ridicat în memoria acestui eveniment.

Jacqui Putnam, o rudă a unuia dintre cei decedaţi, a vizitat zilele acestea monumentul din Hyde Park şi a văzut grămezile de gunoi din jur. S-a destăinuit jurnaliştilor de la Evening Standard: „Aici vorbim de un comportament absolut şocant şi extrem de jignitor la adresa familiilor celor care au murit şi chiar şi pentru supravieţuitori. Nu contează de unde vin oamenii aceştia, dar, în mod vădit, monumentul este un memorial, iar ei dau dovadă de lipsa oricărui bun simţ”.

Un alt martor a declarat, consternat: „Un om a venit să depună aici un omagiu, iar oamenii străzii nici nu s-au clintit. Cred că ei nu înţeleg semnificaţia acestui monument. La un moment dat placa cu textul care însoţeşte instalaţia artistică a fost folosită ca şi masă pentru cină, a fost revoltător. Iar unul din grup a folosit locaţia în loc de toaletă. Nu e absolut deloc normal ce se întâmplă aici”.

Se pare că grupul de romi înnoptează acolo de cel puţin o săptămână, însă în fiecare dimineaţă părăseşte locaţia, de teamă să nu fie evacuat. După publicarea ştirii, acompaniată de câteva fotografii evocatoare, autorităţile au promis că vor corecta problema.

În articolele pe care le-am găsit noi pe acest subiect nu se menţiona că „musafirii” erau români, dar noi ştim mai bine.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!