Ronny Levy, antrenorul Unirii!!!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 10 ianuarie 2010

Dupa ce a renuntat la activitatea profesionista (’97), lui Levy i s-a oferit un post in departamentul de juniori al lui Maccabi Haifa. Nu a ramas mult timp aici, pentru ca antrenorul primei echipe, Eli Cohen, i-a oferit oportunitatea de a-i fi asistent si mai apoi, chiar interimar dupa demisia sa produsa in etapele de final ale stagiunii 1999-2000.

Ce a urmat? Inca o data un post la Academie. De aceasta data unul in care a putut lua deciziile pe care le-a considerat oportune pentru dezvoltarea tinerilor fotbalisti. Performantele pe care le-a obtinut nu i-au lasat indiferenti pe conducatorii clubului, care i-au oferit sansa de a-i succeda lui Itzhak Schum, plecat la Panathinaikos in vara lui 2003.

Trei titluri consecutive, o Cupa a Israelului si o calificare in grupele Cupei UEFA, editia 2006-2007, sunt performantele care l-au ajutat pe Levy sa le dea un raspuns pertinent celor care se indoiau de capacitatile sale profesionale. Totusi, locul cinci obtinut in 2008 l-a determinat sa renunte si sa accepte o noua provocare, Maccabi Petah Tikva, echipa la care a ramas, insa, mai putin de un an.

Noul antrenor al Unirii Urziceni, Ronny Levy, a explicat motivele care l-au determinat sa aleaga oferta campioanei Romaniei si vorbeste despre schimbarile pe care noul sau joc le-a produs in viata sa.

„Am facut ceva in fotbalul israelian si nu ma surprinde propunerea venita de la Unirea. Managerul general al Unirii m-a vazut la antrenamentele pe care le faceam cu Maccabi in Olanda si i-au placut metodele mele de pregatire, iar asta nu are cum sa nu ma bucure.

Ieri stateam relaxat, stateam la povesti cu prietenii, iar azi trebuie sa ma gandesc la meciul cu Liverpool si la adversari ca Benitez, Benayoun sau Gerrard. Sunt constient de posibilitatile mele, stiu ce valorez si vreau din tot sufletul sa am succes pentru ca oamenii de la Urziceni m-au impresionat!”, a spus Levy intr-un interviu acordat Haaretz.


Etichete: ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!