Rugby-știi timișoreni, sabotați din interior!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2014

549 rcm timisoara

Surpriză în Superliga de rugby: campioana în exercițiu, RCM Timişoara, a fost învinsă în semifinalele Superligii de Farul Constanţa, cu 9-0, după un meci precedat de un incident uluitor. Recte, timișorenii nu s-au putut folosi de serviciile a şase dintre cei mai valoroşi rugby-şti ai lor din cauză că legitimaţiile de joc ale acestora au fost deteriorate cu bună ştiinţă de un necunoscut, cel mai probabil din interiorul clubului.

Oficialii au observat, la ședința de dinaintea meciului, că din mai multe carnete de legitimare lipseau foile unde sunt ataşate vizele medicale. Ea vorba despre rugby-şti care au jucat etapă de etapă, ultima oară pe 23 august, deci era exclus ca respectivii să nu fi trecut pe la cabinetul medical. S-a luat imediat în calcul existenţa unui sabotaj intern, însă oficialii nu le-au permis celor şase să joace, aşa cum prevede regulamentul. Jucătorii în cauză au fost Cătălin Fercu, Valentin Calafeteanu, Marian Căpăţână, Paula Kinikinilau, Jack Umaga şi Fonovai Tangimana, adică exact tot ce are mai bun clubul timișorean. Arbitrii au amânat meciul cu 30 de minute şi au refăcut foaia de joc, asta după ce gazdele au adus şase jucători noi, unii probabil total nepregătiţi.

Afectaţi de situaţia creată, timişorenii au fost terminați în meciul cu Farul. Cu un joc haotic şi lipsit de inspiraţie la fazele fixe, campionii au cedat fără să fi putut pune pe tabelă nici măcar o lovitură de pedeapsă. Echipa cu cel mai mare buget din rugby-ul românesc (aproximativ 1,7 milioane de euro) a ieşit din cursa pentru titlu sabotată din interior.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a cerut ajutorul poliţiei pentru a ancheta modul în care au dispărut paginile cu viza de joc din legitimaţii.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!