Rujul roşu

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 24 aprilie 2015

ruj rosuRujul roşu este un clasic universal, care va fi mereu la modă. Totuşi, multe femei se feresc să-l folosească, din simplul motiv că nu li se potriveşte. Este o idee greşită, în majoritatea cazurilor. Veți găsi mai jos câteva tehnici care pot să schimbe această părere.

 

Secretul: machiajul feţei

Cu cât tenul este mai curat şi mai luminos, cu atât impactul unui ruj roşu va fi mai mare. Ca să nu riscaţi, alegeţi o culoare pală pentru ochi şi blush şi folosiţi doar mascara. Aplicați două straturi de rimel, negru pentru brunete şi eventual unul maro pentru blonde şi roşcate. Nu uitaţi şi de genele de jos, veţi obţine astfel o privire mai deschisă (asta în cazul în care nu se încearcă mascarea unor ochi prea mari). Ca blush, alegeţi un ton de roz pudrat, care se potriveşte tuturor.

 

Creionul de buze pentru contur

Rujul roşu are tendinţa să se „plimbe”, aşadar folosiţi întotdeauna un creion de contur pe care să îl aplicaţi pe toată buza. Începeţi conturarea din colţurile externe.

 

Alegeţi culoarea potrivită

Dacă aveţi un ten mai deschis la culoare, cu un subton roz, vi se potrivesc nuanţele de roşu mate şi reci (tonuri de vişină, prună). Iar pentru tenurile mai închise, cu un subton galben, cele mai potrivite sunt nuanţele de roşu mai calde (tonuri de portocaliu, maro).

 

Nu uitaţi de unghii

Nu este o regulă să folosim ojă roşie în cazul în care purtăm ruj roşu. Folosiți ojă naturală în acest caz sau, eventual, o ojă care se asortează perfect cu rujul – ceea ce este mai greu de obţinut dacă nu sunt cumpărate de la aceeaşi firmă.

 

Alegeţi o nuanţă mai deschisă dacă sunteţi mai în vârstă

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, buzele au tendinţa să se subţieze. Folosiţi în acest caz o nuanţă mai deschisă de roşu rozaliu sau evitaţi nuanţele de roşu în totalitate şi optaţi pentru rujuri mai neutre.

Este întotdeauna o idee bună să amestecaţi mai multe rujuri ca să obţineți nuanţa potrivită.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!