Rujul și herpesul

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 13 martie 2015

Ai împărțit vreodată rujul sau luciul de buze cu o prietenă? Ți-ai făcut vreodată probleme că te-ai putea îmbolnăvi în urma acestui fapt? 

Sunt unele persoane ce nu ar împărți nimic cu nimeni, iar altele care împart tot… Alte femei au la comun rujurile cu prietenele lor foarte bune, pentru că au încredere în ele și știu că teoretic sunt sănătoase.

Dar există o mare problemă! Indiferent că ți-e cea mai bună prietenă, împărțind articole de machiaj și nu numai, te poți îmbolnăvi, poate chiar fără ca ea să știe că suferă de ceva anume!

Poate să sune urât, dar o femeie trebuie să aibă grijă de ea! Trebuie să învățăm să fim conștiente că machiajul pe care îl folosim trebuie să îl utilizăm numai noi, pentru că există boli care se iau imediat, împărțind numai o dată un ruj!

Spre exemplu, Starkeema Greenidge (28 ani) a acuzat faptul că a contractat virusul herpetic atunci când o reprezentantă a MAC Cosmetics i-a aplicat pe ruze un ruj folosit, în timp ce se afla la un concert al Rihannei.

Femeia a declarat că nu a fost capabilă să muncească două săptămâni și că tratarea leziunilor și lipsa de activitate a costat-o foarte mulți bani.

Starkeema Greenidge a dat în judecată compania MAC, declarând: „Compania ar trebui să își instruiască angajații să folosească tuburi de unică folosință sau bureți de aplicare a machiajului. Dacă nu sunt luate măsuri, acest lucru se va repeta la nesfârșit!”

Există un risc foarte mare de contractare a herpesului în cazul în care rujul este folosit de mai mult de două persoane!

Chiar dacă persoana respectivă nu are leziuni herpetice la gură, asta nu înseamnă că nu există riscuri! Uneori, virusul herpetic nu se manifestă prin leziuni, dar există în stare activă în corp și se poate transmite de la o persoană la alta!

Să nu mai vorbim de riscurile imense de transmitere dacă folosim aceleași prosoape, periuțe de dinți, lenjerie intimă etc.

 Herpesul se poate lua și prin sex oral! De aceea, rujul și glosurile la comun reprezintă surse mari de infecție, virusul herpetic trecând foarte ușor de la o persoană la alta printr-un simplu contact.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!