Rusescu, extraordinar

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 martie 2016

619 rusescuRaul Rusescu este, alături de Florin Andone, cel mai în formă atacant român. Fostul jucător al Stelei a început să prindă echipa în ultimele etape, la Osmalispor, şi n-a dezamăgit: a marcat în fiecare dintre ultimele trei meciuri. Rusescu se anunţă o variantă de luat în seamă pentru EURO 2016.

Cariera lui Raul Rusescu a fost formată din multe suişuri şi coborâşuri. Cu evoluţii bune la Urziceni, a fost transferat de Steaua, însă a avut nevoie de ceva timp pentru a se adapta. Ba chiar Becali l-a criticat dur de câteva ori. Uşor-uşor, a reuşit să se impună însă şi a devenit golgheter în Liga 1 la finalul sezonului 2012-2013.

La finalul acelui sezon a fost transferat de FC Sevilla. A fost cel mai important transfer pe care l-a prins un golgheter al României în ultimii ani. Însă în Spania n-a primit prea multă încredere, deoarece a fost adus peste voia antrenorului Unai Emery. A fost împrumutat la Braga, unde şi-a găsit din nou pofta de gol, însă nici de această dată n-a avut loc în echipa lui FC Sevilla şi a fost trimit la Steaua.

În vara anului trecut, Sevilla a decis să-l lase să plece gratis şi a semnat cu Osmanlispor. Însă prima parte a sezonului a fost grea pentru Rusescu, cu puţine minute jucate. În acest an, fostul golgheter al Ligii 1 s-a transformat.

De pe 11 decembrie 2015 şi până în prezent, Rusescu a jucat în opt meciuri şi a reuşit să înscrie cinci goluri în campionatul Turciei. A marcat inclusiv în poarta lui Beşiktaş, însă, din păcate pentru el, echipa sa a pierdut cu 2-3. Rusescu a înscris câte un gol în fiecare dintre ultimele trei meciuri şi pare că a reuşit, în sfârşit, să primească un tricou de titular.

Şi nu numai că marchează, dar de fiecare dată impresionează şi prin procedeele pe care le foloseşte pentru a trimite mingea în plasă: lob, şut plasat sau şut de la distanţă. Este important de precizat că Rusescu este atacantul care a înscris cele mai multe goluri pentru Osmanlispor, deşi a jucat puţin de-a lungul sezonului.

În cazul în care va reuşi să-şi păstreze această formă până la finalul sezonului, Rusescu poate prinde şi un loc în lotul pentru EURO 2016. Mai ales că Anghel Iordănescu se confruntă cu probleme în ofensivă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!