Ruta aeriană Londra – Constanţa, tot mai căutată

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 5 noiembrie 2015

WizzAir-aeroportul-kogalniceanu

Publicaţia constănţeană Cuget Liber anunţă o creştere substanţială a traficului de persoane pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”.

Chiar dacă facilităţile aeroportului dobrogean sunt mai frecventate de soldaţii americani cantonaţi la baza militară de pe raza localităţii constănţene Mihail Kogălniceanu, în 2014 fiind transportaţi aproximativ 150.000 de pasageri militari, şi transportul privat de persoane a început să capete contur în ultimul an.

Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa a înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2015, un număr de 59.617 de pasageri, în creştere cu 57,14% comparativ cu întregul an 2014.

Anul acesta, traficul a crescut la trei destinaţii operate în regim regulat pe tot parcursul anului, respectiv Istanbul, Milano şi Londra, ultima destinaţie fiind deservită de către operatorul aerian WizzAir, care aterizează pe aeroportul Luton Londra. „De asemenea, pentru anul 2016, suntem în discuţii avansate cu operatorii aerieni pentru deschiderea de noi rute, fiind deja confirmate şi anunţate către public, zborurile Constanţa – Atena/Larnaca”, mai informează administraţia aeroportului pentru Cuget Liber.

Luna aceasta s-au finalizat şi o seamă de lucrări de reabilitare ale aeroportului, în urma unei investiţii de peste 170 de milioane de lei, în condiţiile în care dezvoltarea Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa este direct legată de eforturile agenţilor economici de pe litoral de atragere a turiştilor pe litoralul românesc.

Din punct de vedere al infrastructurii, aeroportul este pregătit să deservească în condiţii de siguranţă şi securitate un milion de pasageri anual, partenerul strategic al României, SUA, acordând încredere totală facilităţilor sale, dovadă stând numărul ridicat de pasageri militari care au trecut anul trecut pe porţile aeroportului de la mare.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!