Rutier român în echipă de top

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 octombrie 2014

554 ciclism

Rutierul român Sergei Tvetcov a semnat la finalul săptămânii trecute un contract pe 2 ani cu echipa italiană Androni Giocattoli-Venezuela, care funcționează în divizia Pro Continentală.

Tvetcov va rula din acest moment în toate cursele importante din Italia, unde echipa lui Gianni Savio are wild-card, putând participa inclusiv în Giro, una dintre cursele mondiale de top.

România va avea astfel, după foarte multă vreme, un rutier într-una dintre echipele aflate în prim-planul profesionismului.

Echipa Androni Giocattoli-Venezuela a anunţat jcă l-a transferat pe rutierul român de origine moldoveană Sergei Tvetcov, care a activat în ultimele două sezoane la echipa Jelly Belly-Maxxis, în America. La echipa italiană, care a fost înfiinţată în 1996 şi a mai activat sub numele de Selle Italia şi Serramente PVC Diquigiovanni, Tvetcov va fi coleg cu nume cunoscute din ciclism, precum Emanuele Sella, Kenny van Hummel, Franco Pellizotti, Jackson Rodriguez sau Davide Appolonio, ultimul transferat în aceeași zi cu Tvetcov, de la AG2R-La Mondiale.

Tvetcov a semnat un contract pe 2 ani. Cu siguranţă, Savio a fost impresionat de rezultatele din acest an ale rutierului român, care a reuşit o victorie de etapă într-un contratimp în Turul Gila, un loc 12 într-un alt contratimp în Turul Californiei, în care a venit la doar 1 minut şi 30 de secunde de campionul mondial Bradley Wiggins, dar și rezultatele fantastice din USA Pro Cycling Challenge, acolo unde a venit în trei etape pe locul trei și a terminat pe locul 3 la general.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!