Ryde: tactică și unitate

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 martie 2015

574 rydeSuedezul Tomas Ryde, selecţionerul reprezentativei feminine de handbal, a declarat că jucătoarele române sunt talentate, dar la echipa naţională trebuie lucrat la capitolele tactic şi unitate de grup.

„Există într-adevăr mult talent în echipă. Jucătoarele au o tehnică foarte bună în regim de viteză. Probabil va fi nevoie să lucrăm mai mult tactic şi la capitolul unitate de grup, pentru că jucătoarele provin de la multe echipe. Voi face propria cercetare şi voi discuta cu toate jucătoarele pentru a descoperi eventualele probleme”, a spus Ryde.

El vrea să îmbunătăţească atât apărarea, cât şi atacul echipei, în vederea barajului din luna iunie, cu Serbia, pentru calificarea la Campionatul Mondial. „Să implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu şi şase în linie pe semicerc. Apoi îmi doresc acelaşi lucru şi în atac şi voi lucra teme individuale cu fiecare jucătoare pentru barajul cu Serbia”, a anunțat tehnicianul.

Cristina Neagu va primi cu acest prilej un rol mai mare în defensivă, care se bazează pe modul în care jucătoarea echipei Buducnost se mişcă pe semicerc. „În primul rând să creeze situaţii de a marca pentru restul jucătoarelor. Când ea este în ofensivă, adversarele consumă multă energie pentru a o anihila şi putem valorifica asta. Mă gândesc totodată la metode de a optimiza faza defensivă cu ajutorul ei, deoarece Cristina se mişcă foarte rapid pe semicerc şi înţelege bine jocul tactic”, a declarat antrenorul.

Întrebat când va deveni handbalul din România o industrie, antrenorul suedez, om de afaceri, a răspuns: „Începând chiar de acum! Întotdeauna există oportunităţi să faci business cu o asemenea echipă de valoare şi cu interesul fanilor români pentru handbal. E nevoie doar să unim cele două lucruri şi de o viziune că putem deveni cei mai buni din lume”, a considerat el.

Ryde va debuta pe banca tehnică a României la Trofeul Carpaţi: „Este o oportunitate excelentă să arătăm fanilor handbal de calitate. Brazilia are un stil atractiv pentru spectatori, diferit de cel al naţionalelor din Europa. Se bazează mult pe calitatea individuală a jucătoarelor şi pe handbalul în situaţii unu la unu, de aceea va fi o provocare pentru noi. De partea cealaltă, Suedia şi Germania au tradiţie în handbal şi un joc bine organizat tactic. Sper ca vom juca în finala mare”, a precizat el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!