S-a deschis primul magazin Apple din România

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 25 septembrie 2015

magazinul-apple-din-CrangasiPrimul Apple Shop din România s-a deschis la 18 septembrie, în showroom-ul eMAG Crângași, din București, în prezența a peste 400 de persoane.

Primul client al noului Apple Shop a fost un tânăr, Bogdan, din București, care a venit împreună cu tatăl său de la ora 05.00 și le-a spus reprezentanților eMAG că „voia să fie sigur că prinde un Mac”, în condițiile în care produsul pe care și-l dorea beneficia de o reducere consistentă. Pentru că a fost „Number One Fan”, Bogdan a și fost premiat de reprezentanții eMAG, care i-au oferit un tricou, relatează Mediafax.

Oamenii au început să se adune în fața showroom-ului eMAG Crângași din București, în care este găzduit primul Apple Shop din România, de dimineață, în jurul orei 09.00. De la ora 11.00, aceștia au și putut admira noul Apple Shop.

 

Ținta: Apple iPhone 6

Mulți dintre cei care au venit încă de la primele ore ale dimineții la Apple Shop și-au dorit să cumpere câte un Apple iPhone 6, care a avut o reducere de 24%. De altfel, reducerile la produsele Apple disponibile în ziua lansării magazinului au fost de peste 20%.

„Am venit să cumpăr un iPhone 6, dar n-am mai prins. Trebuia să fiu aici în primele 15 minute de la deschidere, a fost un stoc limitat”, a spus Mihai, din București, în vârstă de 30 de ani, citat de Mediafax. El a precizat că i se pare o idee bună deschiderea unui Apple Shop. „Dar să vedem cum o ține cu prețurile, că produse Apple găsești peste tot, dar depinde de prețuri. Vreau să văd ce oferă ei față de alte magazine (care vând produse Apple – n.r.)”, a mai spus acesta, potrivit Mediafax.

La rândul său, Jesik, în vârstă de 24 de ani, a spus că a venit să vadă Apple Shop-ul în primul rând din curiozitate, precizând că se aștepta să fie „mai spectaculos” magazinul și separat de showroom-ul eMAG. „Și am vrut să mă uit după un iPhone 6, nu 6S, și cam atât. E cam scump momentan, mai aștept să mai scadă prețul”, a mai spus tânărul.

 

Stoc epuizat

Pe de altă parte, Iulian Stanciu, chief executive officer (CEO) al eMAG, a declarat, pentru Mediafax, că, încă de la primele ore ale dimineții, s-a epuizat stocul de telefoane iPhone 6 și s-au vândut foarte bine și Mac-urile, fără a preciza câte produse de fiecare fel au fost vândute.

El a mai spus că eMAG le-a pregătit fanilor Apple „în primul rând o experiență”. „Este singurul loc din România în care Apple s-a implicat direct. Tot ce avem aici este construit de Apple, direct. Noi am pus doar spațiul la dispoziție, ei au venit și ei l-au echipat complet, cu echipamente, cu design, produse, tot. Și asta este important, pentru că produsele se găsesc acum peste tot, dar ceea ce oferim noi în primul rând este experiența care înseamnă toată atmosfera de aici, cu lumină, produsele, cum sunt așezate, sunet, plus consultanți. Sunt doi consultanți ai Apple. O să rămână unul care are rol de trainer și restul oamenilor noștri sunt trainuiți de către Apple”, a declarat Iulian Stanciu, după deschiderea eMAG Apple Shop.

eMAG Apple Shop comercializează produse Apple, de la MacBook, iPhone și iPad la accesorii. În plus, în showroom, clienții pot testa produse complementare cu gadgeturile brandului, de la partenerii autorizați Apple: drone, boxe, cântare și căști Beats.

 

Investiție de peste un milion de dolari

În ceea ce privește investiția făcută în lansarea acestui Apple Shop, Iulian Stanciu a spus că aceasta se ridică la peste un milion de dolari, „însemnând amenajare, costuri de training și tot ce înseamnă stocul de marfă pentru deschidere”.

Decizia privind lansarea în România a primului Apple Shop a fost luată în urmă cu un an. „Acum un an, ne-am înțeles cu ei (cu cei de la Apple – n.r.) și a durat vreo șase luni negocierea și analiza și aprobarea. A trebuit să aprobe tot conceptul și tot designul și locația”, a spus Iulian Stanciu.

În prezent, în Apple Shop-ul aflat în showroom-ul eMAG din Crângași se află peste 1.500 de produse. „Avem toate produsele disponibile oficial în România, tot ce au ei”, a explicat Stanciu, precizând că echipa care se ocupă de acest magazin se ridică la un total de 90 de oameni, dintre care 55 în zona de vânzări.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!