S-a inventat injecția de 5 €, care te scapă de sforăit

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 1 mai 2015

snoring_1

Procedura se realizează sub anestezie locală, durează două minute și pacienții pot pleca acasă imediat după injecție.

Medicii au descoperit un nou tratament injectabil împotriva sforăitului, informează cotidianul Daily Mail în ediția electronică. Potrivit specialiștilor, procedura constă în injectarea unui compus chimic – tetradecil de sodiu – în bolta palatină (cerul gurii), iar efectul injecției este extrem de favorabil asupra persoanelor care sforăie. Medicii spun că această substanță acționează ca un agent de întărire, ce „arde” țesutul care vibrează și produce zgomotul, stopând astfel vibrațiile țesutului moale din partea din spate a gurii.

Ulterior, după intervenție, țesutul se cicatrizează, dar nu mai poate vibra. Tratamentul este ușor de aplicat, injectarea durând doar două minute. Intervenția este dureroasă, iar perioada de convalescență durează câteva săptămâni. După injecția împotriva sforăitului, pacienții pot să meargă direct acasă și au voie să mănânce după aproximativ o oră.

Terapia a fost deja testată cu succes de către o echipă de medici coordonată de dr. Hadi Al-Jassim, specialist ORL la Southport Hospital și Ormskirk NHS Trust. Specialiștii au tratat aproximativ 400 de persoane din Liverpool care sforăiau, cu ajutorul acestei substanțe injectabile, considerată o alternativă viabilă la o intervenție chirurgicală destul de dureroasă. „Așa cum știe toată lumea, sforăitul provoacă probleme majore atât celor care sunt în această situație, cât și partenerilor lor de viață. În cele mai multe cazuri, bărbații sunt cei care sforăie, iar partenerele lor suferă din cauza lipsei de somn – deși, în realitate, și femeile sforăie”, afirmă medicul Hadi Al-Jassim.

Această injecție poate fi făcută de cel mult trei ori pe an, însă majoritatea pacienților au nevoie de o singură injecție pe an, consideră medicii. Procedura costă cinci euro.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!