S-a lansat platforma BitcoinXRomania

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 3 iulie 2015

BitcoinXRomania, platformă digitală de tranzacţionare a monedelor virtuale, şi-a lansat operaţiunile în România, la câteva luni după ce BTCXchange.ro, singura platformă de acest tip de pe piaţa locală, a anunţat oprirea activităţilor din motive de securitate. Noua platformă este operată şi administrată de compania Crypto Next, unul dintre cei mai importanţi furnizori de softuri pentru monede virtuale, înregistrată în Insula Man din Marea Britanie, scrie Mediafax.

„România este un mediu natural pentru monedele virtuale, având în vedere afinitatea naţională pentru tehnologie şi gradul ridicat de angajare din sectorul IT. BTCXchange.ro, care şi-a încetat activitatea, a înregistrat 3.000 de conturi de utilizatori şi un volum zilnic de tranzacţionare de 50 de bitcoin, într-o perioadă scurtă de activitate, ceea de demonstrează potenţialul pieţei”, se arată într-un comunicat al BitcoinXRomania.

Compania promite să revitalizeze piaţa bitcoin din România, cu o nouă platformă, promiţând securitate mai ridicată. În prezent, platforma BitcoinXRomania oferă servicii de schimb pentru dolar, euro, liră sterlină, leva bulgărească, forintul unguresc şi leu, precum şi pentru monedele digitale bitcoin, dogecoin, crypto next coin şi litecoin.

Andreas Zabari, fondatorul BitcoinXRomania, vrea ca utilizarea bitcoin să crească puternic în România, el considerând că în câţiva ani, cu legislaţie din partea Guvernului, va fi posibil ca cetăţenii să îşi poată plăti facturile şi taxele cu bitcoin.

BTCXchange şi-a întrerupt activitatea în decembrie 2014, din motive de securitate. Potrivit datelor BTCXchange, în total 5.165,18 de bitcoin, cu o valoare de circa 8,3 milioane de lei, au fost tranzacţionate în 2014 pe platforma digitală deţinută de o persoană fizică – Horea Vuşcan. Valoarea bitcoin a variat anul trecut între 250 şi 3.405,56 lei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!