S-a născut ultima prințesă: Prințesa de Cambridge!

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 8 mai 2015

uk_Printesa Charlotte + Kate si William

Câteva sute de oameni s-au adunat, sâmbătă după-amiază (2 mai), în fața palatului Buckingham și a maternității St. Mary din Londra, pentru a sărbători nașterea fetiței ducesei de Cambridge.

Sute de persoane au imortalizat cu telefoanele mobile și camerele de filmat momentul în care pe un șevalet instalat în curtea palatului Buckingham, a fost atârnat anunțul scris privind nașterea celui de-al doilea copil al ducesei de Cambridge, soția prințului William al Marii Britanii, potrivit bbc.com.

De asemenea, în fața maternității St. Mary, s-au adunat peste o mie de persoane, printre care se numără numeroși jurnaliști și fotografi.

Potrivit relatărilor BBC, unii dintre fanii familiei regale britanice au purtat steaguri și bannere, mulții dintre ei fiind foarte încântați că ducesa de Cambridge a născut o prințesă.

Ducesa de Cambridge, soția prințului William, a născut o fetiță, sâmbătă, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelușul fiind al doilea copil al cuplului princiar și al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informează BBC.

Ducesa Catherine, în vârstă de 33 de ani, a născut în aripa Lindo a spitalul St. Mary din Londra, acolo unde l-a născut, în 22 iulie 2013, și pe prințul George, primul copil al cuplului princiar și al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Palatul Kensington a anunțat, sâmbătă dimineață, că ducesa de Cambridge a intrat în travaliu și a fost internată în maternitatea Lindo a spitalul St. Mary din Londra. Ducesa Catherine a fost internată la ora 06:00.

Bebelușul s-a născut la ora 08.34 și a avut la naștere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunț publicat pe contul oficial de Twitter al palatului Kensington.

„Alteța Sa regală și copilul său se simt foarte bine”, a precizat palatul Kensington.

Prințul William a fost prezent la nașterea celui de-al doilea copil al său.

Bebelușul este al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după bunicul său, prințul Charles, tatăl său, prințul William, și fratele său, prințul George.

Atât prințul William, cât și fratele său mai mic, prințul Harry, s-au născut tot în maternitatea Lindo, o aripă privată a spitalul St. Mary din Londra.

Informația privind noua sarcină a ducesei Catherine a fost făcută publică pe 8 septembrie 2014.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria grandioasă a prințului William cu Catherine Middleton, celebrată la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în fața camerelor video ale presei internaționale, lumea întreagă fiind fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează fața modernă a celei mai celebre familii regale.

 

Și numele oficial al prințesei este…

Fiica prințului William și a ducesei de Cambridge se va numi Charlotte Elizabeth Diana și va purta titlul oficial de prințesă de Cambridge, a anunțat, luni, biroul de presă de la palatul Kensington, citat de bbc.com.

În presa britanică au existat numeroase speculații în privința prenumelui prințesei, iar foarte mulți specialiști în istoria casei regale britanice afirmau că fiica prințului William va primi prenumele Diana, în memoria mamei acestuia, prințesa Diana.

————————————–

Regina Elisabeta a II-a și-a vizitat strănepoata

 

uk_Regina Elisabeta_in vizita la nepoata

Regina Marii Britanii şi-a vizitat, marți, noua strănepoată la Palatul Kensington, reşedinţa oficială a ducilor de Cambridge.

Presa britanică a subliniat că regina nu a fost însoţită de prinţul consort Philip, care a rămas la reşedinţa regală de la Sandringham.

În fine, prinţul William a îndeplinit, marți, şi ultima formalitate de după venirea pe lume a celui de al doilea său copil: a înregistrat oficial naşterea prinţesei ce poartă trei nume cu semnificație pentru familia regală: Charlotte Elisabeth Diana.

————————————–

 

Ce spun bunicii Charles și Camilla

Prințul Charles și soția sa, ducesa Camilla, au declarat sâmbătă după-amiază că sunt „deosebit de încântați” de nașterea micii prințese, fiica ducesei de Cambridge și a prințului William al Marii Britanii, informează BBC.

Mesajul a fost transmis de prințul Charles, tatăl prințului William, prin intermediul unui comunicat oficial al reședinței sale oficiale, Clarence House.

 

Felicitări din partea familiei regale a României

Potrivit unui anunț publicat, sâmbătă, pe blogul oficial al Casei Regale a României, principesa moștenitoare Margareta și principele Radu ai României au transmis o scrisoare ducesei de Cambridge și soțului acesteia, prințul William al Marii Britanii.

„Principesa moștenitoare Margareta și principele Radu au scris o scrisoare ducelui și ducesei de Cambridge, în care felicită pe tinerii părinți și doresc întregii familii fericire, bucurie și împliniri”, se spune în același anunț.

Conform sursei citate, în ziua botezului micii principese de Cambridge, la castelul Săvârșin, va fi plantată o magnolie care va purta numele acesteia și care va fi așezată alături de stejarul principelui George, care a fost plantat în august 2013.

 

Prințesa de aur

uk_Printesa Charlotte + Kate, William, printul George

Fetița ducesei Catherine, care este încă de la nașterea sa cea mai mediatizată prințesă din lume, va genera în următorii zece ani venituri estimate la un miliard de lire sterline doar pentru industria de modă și frumusețe din Marea Britanie, potrivit publicației britanice The Telegraph.

Încă de la nașterea sa, fetița ducesei Catherine și a prințului William al Marii Britanii a devenit un simbol și s-a bucurat de o largă mediatizare la nivel mondial.

Deși nu are nici cea mai mică idee cu privire la ce o așteaptă de acum înainte, fetița ducesei de Cambridge va crește și va deveni cea mai cunoscută prințesă din lume, comentează The Telegraph.

Fiecare mișcare a acestei prințese a secolului XXI, fiecare rochie purtată de ea și fiecare pieptănătură a sa vor fi analizate și reproduse în toată lumea.

Potrivit unui expert în retail citat de The Telegraph, fetița ducesei de Cambridge va aduce venituri anuale economiei din Marea Britanie estimate la 150 milioane de lire sterline, rezultate în principal din industria de modă și frumusețe care va exploata imaginea prințesei.

Acest fapt face ca înainte de a împlini 10 ani, fetița ducesei Catherine să devină o prințesă cu „o valoare” de peste un miliard de lire sterline pentru această industrie, mai spune The Telegraph.

În onoarea strănepoatei sale, regina Elisabeta a II-a a purtat sâmbătă, în timpul angajamentelor sale publice, o ținută de culoare roz.

 

Ce pot face câțiva stiliști pricepuți…

În ciuda tuturor speculațiilor, Kate Middleton a avut secretele sale pentru imaginea ireproșabilă pe care a afișat-o la puțin timp după naștere. Ea a reușit să arate perfect la ieșirea din maternitate, deoarece a fost înconjurată de o armată de stiliști.

Ducesa de Cambridge are tot timpul lângă ea o coafeză. Amanda Cook Tucker, în vârstă de 51 de ani, este cea care se ocupă ca părul lui Kate să arate perfect în orice împrejurare. Ea a fost cea care a avut grijă ca părul ducesei să arate fără cusur chiar și la câteva ore de la nașterea micuței prințese. Pentru a-i aranja părul, Amanda a folosit un ser special pentru strălucire și fixativ pentru a ține în ordine buclele naturale. Amanda este freelancer, însă călătorește alături de Kate Middleton oriunde aceasta are nevoie, iar pentru serviciile sale, aceasta cere 300 de lire, plus alte costuri pentru deplasare.

Pentru vopsirea părului, ducesa de Cambridge are un alt stilist. Acesta se numește Neville Tucker și este fostul soț al Amandei. Astfel, la fiecare opt săptămâni, Neville vine la Curtea regală pentru a o vopsi pe ducesă.

În ceea ce privește machiajul, Kate Middleton a optat întotdeauna pentru un machiaj simplu, cât mai natural: sprâncene negre, ochii conturați ușor cu umbre și puțin blush în obraji. Produsele pe care le folosește Kate pentru machiaj nu sunt unele costisitoare, ci de la o firmă accesibilă. Pentru o cremă de față, Kate plătește în jur de 28 de lire, iar pentru un corector – 23 de lire. De asemenea, pentru față, Kate Middleton folosește o cremă specială, cu venin de albine, care costă în jur de 55 de lire.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!