S-au inventat degetele bionice

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 21 decembrie 2009

Oamenii de stiinta au prezentat in premiera, recent, in Marea Britanie, o noua inventie ce va revolutiona lumea medicala. Este vorba despre primele degete bionice „ProDigits”, produse de compania Touch Bionics, care a creat si mana bionica i-Limb. Cei care vor avea degete bionice vor putea sa le indoaie si astfel sa apuce obiecte subtiri, de mici dimensiuni, si sa ridice, fara probleme, greutati.

Aparatul „ProDigits”, realizat la comanda, e potrivit pe restul mainii pentru a inlocui partile lipsa si e controlat cu senzori (doi electrozi mici de metal fixati pe piele chiar la baza degetelor artificiale), care inregistreaza semnalele muschilor din membru. Un astfel de aparat poate fi procurat contra unei sume care porneste de la 38.000 de euro si ajunge pana la 44.000 de euro.

Maria Antonia Iglesias, o fosta pianista din Catalonia, Spania, care si-a pierdut degetele in 2003 in urma unei infectii foarte grave, a primit dispozitivul minune. Femeia a declarat incantata ca datorita acestuia poate scrie din nou si se gandeste chiar sa se reapuce de cantat.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!