S-a sinucis într-un penitenciar din Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 21 februarie 2015

Un deţinut român s-a spânzurat şi a decedat, într-un penitenciar situat la periferia oraşului italian Milano, după ce a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru crimă, scrie site-ul cotidianului La Repubblica, citat de Mediafax.

Românul în vârstă de 39 de ani era deja în arest când a aflat că sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui italian a fost confirmată de Curtea de Apel din Veneţia.

Potrivit Sindicatului Poliţiei Penitenciare italiene (SAPPE), deţinutul român a fost găsit mort în celula în care era închis, în penitenciarul Opera, situat la periferia oraşului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit că deţinutul român s-a spânzurat.

„În pofida activităţilor constante de supraveghere efectuate de agenţii Poliţiei Penitenciare, nu s-a putut evita gestul pe care deţinutul l-a făcut în celulă. Medicii au intervenit rapid, dar nu l-au putut salva”, a declarat Donato Capece, secretarul general al Sindicatului SAPPE.

Românul era din judeţul Iaşi şi era condamnat pe viaţă, după ce, în 2007, a ucis un cetăţean italian pe care l-a lovit cu o bâtă în cap, apoi i-a dat foc locuinţei, el fiind căutat câteva luni de autorităţi pentru a fi încarcerat. Potrivit unor surse oficiale, bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia se numea Ioan Gabriel Bărbuţă şi era din localitatea ieşeană Miroslava.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanţă din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetăţean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuinţa şi i-a furat plăcuţele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia.

Potrivit autorităţilor italiene, Bărbuţă a muncit înainte de comiterea crimei la câţiva kilometri de casa cetăţeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoştea şi la care mai lucra din când în când.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!