S-a strâns lațul

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 10 martie 2014

“Se strânge lațul, Giovani! Se strânge lațul!”. Așa-i spunea acum ceva ani Traian Tomescu lui Giovani Becali, acompaniat de râsetele celui din urmă. Lațul nu se strângea.

Fie pentru că nu exista interes, fie pentru că exista teamă. Azi, lațul s-a strâns. Nea Tomiță nu mai este alături de noi din 2006, dar poate vede de-acolo, de unde este, și zâmbește. Nu din răutate. Ci pentru că a avut dreptate.

Curtea de Apel a trimis fotbalul în pușcărie. Desigur, oameni de fotbal mai sunt, unii dintre ei chiar liberi. Însă Giovani Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu, Meme Stoica, Gigi Nețoiu, Cristi Borcea, Jean Pădureanu și George Copos sunt aproape tot fotbalul românesc. Alături de Gigi Becali am putea spune că din clipa aceasta avem un fotbal care aparține necunoscuților sau noii gărzi, dacă există așa ceva.

Desigur, nu puteau lipsi părerile de rău. Și vor mai continua. Că Popescu a fost un fotbalist mare și și-a adus toți banii în România, ca să-i investească aici. Că Pădureanu, săracul, trăiește într-un apartament simplu. Că Borcea este bolnav. Aici nu se știe sigur dacă este bolnav după Alina Vidican sau Valentina Pelinel, se știe sigur doar că ambele sunt capabile să te bage-n boală. Că Victor Becali nu a fost ca fratele său, a fost un fel de șmecher mai luminos, ieșind mai rar la rampă și folosind cuvinte suportate de DEX. Din câte se vede, unii chiar nu vor să înțeleagă că azi este ziua în care fotbalul și-a luat revanșa și ziua în care ar putea începe să devină curat și corect.

Din câte ați văzut, opt de azi și cu Gigi Becali fac exact nouă. Moral, echipa asta trebuie să aibă 11 componenți. Pentru că pentru azi sunt vinovați, mai ales, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu. Îi așteptăm cu drag unde le este locul.

De azi, mai mult ca oricând, au toate șansele de titularizare.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!