S-a supărat Iordănescu

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 25 martie 2016

622 iordanescuSelecţionerul Anghel Iordănescu este sigur că a luat cele mai bune decizii în privinţa programului de pregătire al echipei naţionale şi a anunţat că România ar putea pregăti meciurile de la Euro cu un amical împotriva selecţionatei statului Congo.

„Ce mă deranjează este umilinţa la care am fost supus, pentru că m-au umilit şi oameni care nu se pricep la fotbal. În ceea ce priveşte programul şi pregătirea, voi încerca să dau jucătorilor din competiţia internă 5-6 zile libere şi, în jur de 17 mai, va fi reconvocarea la echipa naţională şi un turneu în Italia, cu două jocuri de pregătire. Aş vrea să vă spun că federaţia nu a avut nici o vină în desemnarea adversarilor din Italia. În momentul de faţă, sunt discuţii cu Congo şi Ucraina, dar aş fi preferat o echipă din Europa”, a declarat Anghel Iordănescu.

Adrian Popa, Nicolae Stanciu şi Mihai Pintilii sunt jucătorii stelişti convocaţi de Anghel Iordănescu pentru partidele amicale cu Lituania şi Spania.

„În iarnă erau șapte stelişti convocaţi la lot. Acum sunt doar trei, însă este posibil să fie mai mulţi pe viitor. Nicuşor Stanciu nu m-a impresionat deloc, şi-a făcut doar datoria”, a spus selecţionerul României.

Selecţionerul e dezamăgit că Budescu nu i-a ascultat sfatul şi a preferat să meargă în liga secundă din China.

„Pe Budescu încă îl urmărim, încercăm să aflăm toate datele despre el, dar a fost decizia lui de a pleca în China, deşi l-am sfătuit altceva şi e greu să vii la naţională de la o echipă de club din liga a doua chineză. Daca impresionează acolo, nu-l dă nimeni afară de la echipa naţională. Alibec nu a fost luat din considerente tehnico-tactice, n-am să dezvălui motivele pentru care nu l-am luat, dar aş dori să vă spun ceva. Îl aştept pe Alibec să dea jos 2-3 kg şi să aibe un volum de joc mult mai mare. Vă asigur că mai am şi alte motive. Hora este golgheterul la zi în Liga I, iar Florin Andone, Raul Rusescu, Bogdan Stancu şi Claudiu Keşeru sunt cei mai în formă fotbalişti la echipele lor de club. Nu trebuie să nu facem o inflaţie de atacanţi în lot, avem cici la număr”, a declarat el la conferinţa de presă susţinută la Mogoşoaia.

„Maxim a fost un obişnuit al lotului naţional. Consider că are un potenţial imens, dar sunt supărat pe Maxim pentru că îşi doreşte sau se mulţumeşte cu foarte puţin. A îmbrăcat statutul de rezervă la echipa de club şi crede că, dacă joacă sau nu, va fi convocat la echipa naţională. Trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă să joace la club, altfel este în mare pericol să piardă EURO”, a spus el.

„Îi regret pe Raţ şi Papp, pentru că Răzvan Raţ era titular incontestabil pe postul de fundaş stânga şi sper ca el să revină. Nu mai ştiu situaţia lui Papp de la Steaua, a fost cu noi în preliminarii, dar trebuie să îşi recapete forma pentru a reveni la echipa naţională. Prepeliţă este un jucător important, a fost titular în două partide la echipa de club, Ludogoreţ şi chiar l-am trimis pe Viorel Moldovan să-l urmărească”, a mai declarat antrenorul Anghel Iordănescu.

Naţionala României va juca două partide amicale, pe 23 martie, cu Lituania, la Giurgiu şi pe 27 martie, cu Spania, la Cluj-Napoca.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!