Să aibă după cine să vină…

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 31 martie 2014

Deși patronul Astrei are legături din ce în ce mai serioase cu justiția, în sensul în care nu ne-ar mira să-l vedem că se duce după prietenii săi de fotbal arestați, și deși Dinu Gheorghe ar accepta orice, numai așa ceva nu, la Giurgiu se vorbește despre faptul că Victor Pițurcă este dorit pe banca tehnică a anemicei echipe. Asta ar însemna să părăsească naționala, și ne-ar bucura tare mult lucrul acesta, dar asta înseamnă mai ales că însuși olteanul cu breton își dă seama de faptul că nu mai este dorit și că nimeni nu mai are încredere în el. Drept pentru care, după cum a lăsat să se înțeleagă, ar fi gata să semneze cu Astra la vară, dar patronul Astrei face tot posibilul să-l aducă la granița cu Bulgaria încă de pe acum. Varianta din urmă ar fi mulțumitoare pentru orice iubitor de fotbal, de vreme ce nu are timp să distrugă șansele de calificare ale României la Europenele din 2016, căci până atunci sunt de jucat ceva meciuri și știm bine ce ne poate aștepta cu el pe bancă.

Pare-se că Răzvan Burleanu se pune pe treabă, chiar dacă mai apar și sincope, cel mai probabil inerente unei asemenea funcții și unui asemenea angrenaj. Momentan nu avem cum să nu-i dăm gir, mai ales că este clar că decizia lui Victor Pițurcă survine în urma semnalelor primite de la federație. Semnale care spun clar că acesta nu mai este dorit pe banca naționalei, nu neapărat pentru că face parte din vechea echipă, ci pentru că nu are, sub nici o formă, ce să caute acolo.

Cine va veni în locul său, nu știm. Poate Dan Petrescu, poate Cosmin Olăroiu sau, de ce nu, Mircea Lucescu, deși ultima variantă o considerăm mai neinspirată chiar și decât aceea a lui Pițurcă.

Principalul este să aibă loc să vină.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!