Să se ducă… părinţii?

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 30 martie 2016

uk_tanar + mama

Adulţii britanici au de aşteptat din ce în ce mai mult ca să primească moştenirea părinţilor. Cu toate că unii ar fi vrut ca lucrurile să se mişte mai… repede.

Un articol scris de John Carlisle pentru portalul Yahoo! pune în discuţie problema moştenirii care, deşi pentru mulţi este clar în cărţi, are să vină atunci când are să vină. Strâmtorat financiar în ultimii câţiva ani, Carlisle recunoaşte că a avut gânduri macabre cu privire la părinţii lui, în ideea de a i se deschide uşa către acea valoroasă moştenire, ce are darul de a rezolva toate problemele, chiar şi pe cele din frigider, acolo unde humusul expirat şi alimentele de tip value, cu care s-a hrănit în ultima vreme, trebuie înlocuite numaidecât. Carlisle îşi iubeşte părinţii şi le doreşte sănătate şi viaţă lungă, însă moştenirea aceea…

John Carlisle este el însuşi un părinte, însă nu se poate lăuda cu parcursul părinţilor, care au profitat din plin de toate avantajele oferite generaţiei baby-boomer, astfel că problema moştenirii îşi face apariţia din când în când în conversaţii.

 

Am pus ochii pe casa mamei

O prietenă de-a sa chiar a comentat recent că mama ei, pe care chiar nu o place, valorează nu mai puţin de £400.000, transferabili ei, atunci când are să „se-ntâmple”. „Aş putea să-mi deschid acea cafenea şi să-mi părăsesc job-ul actual”, a afirmat ea, cu ochi strălucitori. „Dar nu este oribil să gândeşti aşa?”, a ripostat imediat Carlisle. Imperturbabilă, prietena a continuat: „Hmm. Nu chiar. Sunt doar foarte sinceră. De ce să mă apuc să împrumut bani când există acea casă mare, semi-detaşată?”

 

Aşteaptă, dar nu „crapă”

Un studiu realizat de Skipton Financial Services arată că aproape jumătate din britanicii în jur de 40 de ani aşteaptă să primească o moştenire considerabilă (în jur de 78.000 de lire sterline) de la părinţi. Mulţi dintre ei nu-şi mai fac niciun plan financiar, pentru că se gândesc că vor veni banii de moştenire.

Unii aşteaptă, probabil, degeaba. În jur de unul din patru părinţi intenţionează să lase moştenitorilor direcţi doar un mic procent din avere sau poate chiar nimic, pe motiv că moştenitorii nu merită ajutorul sau că sunt nişte nerecunoscători pentru care deja s-au făcut investiţii uriaşe.

Chiar şi cei care dispun de părinţi buni şi generoşi ar avea de aşteptat mult şi bine. Telegraph, după ce a studiat cifrele guvernamentale, a concluzionat că mulţi dintre britanici se vor apropia de vârsta pensionării înainte de a primi moştenirea de la părinţi. Şi, din ce în ce mai frecvent, bunicii lasă moştenirea direct nepoţilor, sărindu-și proprii copii.

Hmm… poate că totuşi nu este bine să te dezveţi de humusul expirat din frigider… Nu încă!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!