Săgeata a rămas fără… primar

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 4 septembrie 2014

548 sageata navodari

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii DNA. Conform anchetatorilor, acesta este cercetat într-un dosar de spălare de bani şi abuz în serviciu. Vineri seara, el se afla deja în arestul Poliţiei Constanţa.

Condamnat deja la 3 ani şi jumătate închisoare pentru dare de mită, sentinţa definitivă urmând să se dea în 19 septembrie, Nicolae Matei este acum suspectat într-un nou dosar pentru fapte de corupţie care ar privi finanţarea echipei de fotbal Săgeata Năvodari, precum şi aprobarea unor retrocedări ilegale. Ceea ce ar putea duce inclusiv la desființarea echipei de la malul mării!

În condiţiile în care Primăria Năvodari avea planuri mari cu Săgeata, pentru care se alocase deja o sumă însemnată de bani pentru modernizarea stadionului şi mărirea capacităţii la 8.000 de locuri până la finalul sezonului, arestarea lui Nicolae Matei este o lovitură care atârnă greu. Nu este prima oară, însă, când Nicolae Matei trece prin arest, el mai stând la închisoare, timp de 5 luni, de la sfârşitul anului 2012 până în aprilie 2013.

Managerul general Aurelian Băbuţan, surprins și el de rapiditatea cu care s-au desfășurat evenimentele, a declarat: „Nu avem nici noi prea multe date despre ce s-a întâmplat azi. La acest moment, nu ştiu motivul, nu ştiu ce s-a întâmplat, cauza o ştiu cei ce îl anchetează. Ideea e că este un moment nepotrivit, dar noi sperăm ca mâine să îl avem alături de noi la echipă sau dacă nu, măcar mâine seară. Din ce am înţeles, e vorba de 24 ore. Sperăm să se rezolve problemele pe care le are domnul primar. Nu e un moment potrivit pentru echipa noastră, dar nu trebuie să ne pierdem cu firea şi trebuie să ne concentrăm la meciul de mâine”, a spus el celor care l-au contactat.

Conform comunicatului oficial, procurorii DNA Constanţa au emis vineri o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pe numele primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, suspectat de fapte de corupţie. Edilul a fost eliberat din arest şi va fi cercetat sub control judiciar. Hotărârea nu este definitivă, putând fi contestată. Matei a fost prezentat, sâmbătă, Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a decis ca primarul din Năvodari să fie cercetat în libertate sub control judiciar. Nicolae Matei a fost citat vineri dimineaţă la sediul DNA Constanţa pentru cercetări în două dosare ce au legătură atât cu diferite investiţii și retrocedări ale Primăriei Năvodari, cât, mai ales, şi cu finanţarea clubului de fotbal Săgeata Năvodari.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!