Șahtior ar putea rata titlul

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 aprilie 2014

531 mircea lucescuŞansele ca Mircea Lucescu să câştige al optulea titlu din carieră şi al patrulea consecutiv cu Şahtior Doneţk devin din ce în ce mai mici. Plecările jucătorilor Willian şi Fernandinho au afectat în mod cert echipa lui Lucescu, care a început sezonul ezitant. Și asta mai ales în deplasare, acolo unde Șahtiorul tehnicianului român pierduse deja trei meciuri înaintea jocului din weekend cu Vorskla Poltava, unul pe care, măcar pe hârtie, Şahtior ar fi trebuit să îl câştige fără probleme.

Deşi a avut la dispoziţie cel mai bun „11” posibil de start pe care îl putea alinia la acest meci, Lucescu a avut mari probleme în deplasarea de la Poltava, unde nu mai pierduse în campionat din 2008. Însă Șahtior n-a avut nici o şansă în meci. Deşi a avut posesia şi a atacat continuu, Şahtior n-a reuşit pur și simplu să marcheze. A înscris în schimb Vorskla, prin Jahovic, care a reluat din apropiere după o minge respinsă slab de Kaniboloţki.

Rezultatul pică cum nu se poate mai prost pentru Şahtior, încă lider în Ucraina, cu 47 de puncte, în condiţiile în care are doar 3 puncte avans în faţa lui Dnepr Dnepropetrovsk, dar şi două meciuri în plus faţă de echipa antrenată de Juande Ramos. Și mai sunt doar 8 etape din campionat. În plus, la egalitate de puncte, Dnepr ar cuceri titlul, având câştig de cauză datorită avantajului în meciurile directe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!