Șahtior, fără stadion și bază de pregătire

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 septembrie 2014

548 sahtior donetk

Războiul din estul Ucrainei aduce, încet și sigur, în pragul ruinei investiţiile în valoare de sute de milioane de euro făcute de-a lungul vremii de miliardarul Rinat Ahmetov în dezvoltarea clubului său, Şahtior Doneţk. După ce zilele trecute, pe 23 august, stadionul grupării ucrainene, denumit Donbass Arena, a fost bombardat în timpul unei înfruntări între armată şi militanţii pro-ruşi, în weekendul care a trecut a fost rândul cantonamentului echipei lui Mircea Lucescu să devină țintă pentru obuze.

Baza unde se pregăteau de obicei jucătorii lui Şahtior Doneţk a fost serios afectată de bombardamentele realizate, o sală de sport şi una de recreere fiind distruse complet. Cumva din fericire, dacă se poate spune așa, incendiul care a cuprins şi celelalte anexe ale clubului a fost stins la timp, înainte de a mai produce şi alte pagube. Jucătorii grupării ucrainene se aflau, însă, la sute de kilometri distanţă de zona de război, echipa fiind mutată la Kiev şi Lvov de la începutul războiului civil.

„Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar baza este distrusă. Nu am idee ce va urma”, a declarat directorul general, Serghei Palkin. Baza de pregătire a lui Şahtior a fost construită în 1999, iar în ultimii 10 ani, antrenorul român Mircea Lucescu a făcut din cantonamentul ucrainean o a doua casă a sa, fiind locul în care îşi petrecea majoritatea timpului.

Tot la baza de pregătire de la Kirsha, patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov, investise mai mult de 400.000 de euro într-o crescătorie de porumbei călători, una dintre pasiunile sale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!