Sala de atletism, aproape gata

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 19 decembrie 2014

563 sala sportPrintre proiectele de investiţii ale Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) s-a aflat şi modernizarea sălii de lângă Stadionul Național. Recepționată cu scepticism de oamenii din sport din cauza lunii în care s-au demarat lucrările (septembrie), ideea pare salutară acum nu doar pentru practicanţii de atletism, ci pentru toț sportivii care au șansa de a face un pic de antrenament în arena ridicată în anii 60. Construcțiile sunt aproape gata, iar sesiunile de pregătire şi concursurile se vor desfăşura fără probleme. Lucrările se vor termina până pe data de 31 decembrie, sau cel puțin așa stipulează contractul existent între părți.

Ministrul MTS, Gabriela Szabo s-a referit la investiţiile în bazele de pregătire într-un interviu acordat cu acest prilej:

“Pentru orice calificare sau medalie, esenţial este, în primul rând, efortul sportivului şi al antrenorului, iar în spatele celor doi stă o echipă întreagă: de la tehnicieni până la instituţiile care contribuie strategic şi financiar la performanţă. Asta face Ministerul Tineretului şi Sportului. Regret că, citind unele rapoarte date de federaţii prin mass-media, la sfârşit de an, am constatat că nu se vorbeşte aproape deloc despre rolul MTS.

În schimb, atunci când sunt diverse probleme sunt primii care arată cu degetul. Mă întristează acest lucru, pentru că MTS a contribuit mult la fiecare medalie, la multe dintre succese, inclusiv cu bani: să nu uităm că am dublat premiile la toate medaliile de aur obţinute la competiţii olimpice, am finanţat deplasările, am asigurat pregătirile centralizate, Snagovul este 90 la sută gata, Piatra Arsă are un hotel de trei stele, toate bazele de la ‘Lia Manoliu’, după 20 de ani sala de atletism şi cea de gimnastică sunt complet reabilitate şi vor fi inaugurate săptămâna viitoare. Sunt contribuţii extrem de importante pe parcursul pregătirii centralizate, fără de care nu se poate în sportul de mare performanţă; vorbim de fonduri considerabile alocate de MTS, care ar trebui recunoscute şi apreciate. Dacă am spus că lucrăm ca o echipă, mi-ar plăcea să facem la fel şi atunci când recunoaştem aportul fiecărei entităţi în parte”, a spus fosta sportivă de performanță aflată acum la conducerea ministerului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!