Sala de atletism este gata

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 ianuarie 2015

564 sala atletismSala de Atletism din cadrul Complexului „Lia Manoliu” a intrat încă din luna octombrie într-un proces de reabilitare, iar la finalul acestei luni constructorii au terminat lucrarea, așa cum promiseseră. Trebuie spus că sala era un centru tradiţional de antrenamente pentru sportivi din mai multe discipline, nu doar pentru cei din atletism.

Reabilitarea arenei a făcut parte dintr-un proiect al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), iar schimbarea s-a efectuat într-un timp record, mai ales pentru modul în care se derulează construcțiile în România, și asta nu doar în sport. Au fost modificate sala de forţă, sala de antrenament şi cea de aruncări, însă marea noutate este pista circulară de alergat. Dacă până în toamnă aceasta era de culoarea grena, de-acum ea a trecut la un albastru, o culoare importată din săli importante ale circuitului, cum ar fi cele de la Doha, Istanbul, Birmingham, Paris și Valencia, ca să amintim doar câteva.

Conform contractului, termenul de finalizare al sălii de pe strada Maior Coravu a fost stabilit pentru miercuri, 31 decembrie, contract care a fost respectat, spre mirarea multora. Mai bine, căci de sala respectivă era nevoie de multă vreme, iar intrarea ei în renovare a dat peste cap pregătirea și planurile multor sportivi, asta ca să nu mai spunem și că aceștia nu prea au avut ce să aleagă în loc.

“La început era zgură pe jos, iar în anii 70 a fost mărită. Apoi s-a făcut pista circulară alături de sala de încălzire şi sala de aruncări. Arena de pe Strada Maior Coravu este una multifuncţională. În sala de forţă e un du-te-vino continuu pe tot parcursul anului, iar pista este plină chiar şi primăvara şi toamna. Mă bucur de ceea ce s-a făcut acum şi vor avea de câştigat nu doar atleţii, ci tot sportul românesc”, a spus antrenorul de aruncări Dan Serafim, care este și fostul tehnician al Liei Manoliu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!