Salarii mai mari pentru profesori de la 1 august

Articol publicat in sectiunea Social pe data 10 iunie 2016

Primele corecţii salariale din Educaţie (50%) vor intra în vigoare în august, a anunțat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

„Principala nemulţumire a colegilor din Educaţie nu e legată de fondul problemei. Ce am zis că facem, acest lucru am făcut, problema lor e legată de termen, aşa cum e la Sănătate. Am explicat motivele pentru care nu se poate acest lucru. Nu discutăm de creşteri procentuale. În sectorul de Educaţie este vorba de eliminarea unei legi speciale şi înlocuirea acesteia cu un sistem care să facă un pas înainte spre legea salarizării unitare. Cred că acest lucru, împreună cu punerea accentului pe debutanţi, pe cei cu cele mai mici salarii, reprezintă punctul cheie”, a declarat Pîslaru, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte sumele acordate de la buget, el a explicat că pentru ultimele patru luni ale anului 2016 sunt 800-900 milioane de lei. Anul viitor, bugetul nu va putea suporta mai mult de 2,5 – 2,6 miliarde de lei cu bonusurile de la Sănătate.

„De la 1 august intră în vigoare toate corecţiile disfuncţionalităților în ceea ce priveşte încadrarea de vechime şi salarii. La Educaţie, am definit grila integral în mod similar cu cea de la sănătate, iar 50% din aceste creşteri intră în vigoare de la 1 august 2016, şi restul intră în decembrie 2017. Creşterile se referă la corecţiile salariale pentru ce aflaţi la baza de jos a piramidei. De la 1 ianuarie 2018 e luat în calcul şi bonusul de performanţă”, a mai spus Pîslaru.

Contactat de Mediafax, Simion Hănescu, preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a explicat că aceste creşteri vor însemna, în medie, 5% în plus la salariile actuale.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!