Salarii majorate pentru noi categorii de personal medical

Articol publicat in sectiunea Social pe data 11 septembrie 2015

Personalul medical din cabinetele medicale și de medicină dentară al MApN, MAI, SRI, din cabinetele medicale școlare, din centrele de asistență medicală comunitară și din centrele medico-sociale publice vor primi salarii mărite cu 25%, de la 1 octombrie, a decis Guvernul.

Măsura este prevăzută într-o ordonanță de urgență aprobată de Guvern, iar aceste categorii se adaugă celor prevăzute inițial după negocierile pe care prim-ministrul Victor Ponta și ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, le-au avut cu liderii sindicatelor din Sănătate, scrie Mediafax.

După discuții, într-o ședință de Guvern ulterioară, miniștrii apărării, internelor și muncii i-au solicitat premierului să fie majorate și salariile unor categorii de personal medico-sanitar care nu fac parte din sistemul de sănătate propriu-zis.

Premierul Victor Ponta a fost de acord în principiu, dar a cerut să i se prezinte impactul bugetar suplimentar. În urma analizei, premierul a decis că bugetul poate suporta majorarea cu 25% a salariilor și în cazul acestor categorii de personal medico-sanitar, astfel că textul inițial al OUG a fost modificat prin adăugarea acestora.

Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență privind majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%. Măsura urmează să fie aplicată de la 1 octombrie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!