Salarii si drepturi la locul de munca

Articol publicat in sectiunea Contacte părinţi pe data 15 aprilie 2010

Organizatii si departamente guvernamentale, care va pot ajuta cu informatii si sfaturi privind beneficiile financiare si drepturile de agajare ca parinte.

 

Acas – Advisory, Conciliaton and Arbitration Service (Serviciul de Consiliere, Mediere si Arbitraj)

Acas dispune de o gama de servicii menite sa ajute persoanele sau grupurile de angajati sa evite sau sa rezolve problemele si disputele intervenite la locul de munca. Linia telefonica Acas ofera sfaturi gratuite, confidentiale si impartiale. Se pun la dispozitie informatii generale referitoare la drepturile s responsabilitatile la locul de munca, iar angajatii si angajatorii aflati intr-o disputa pot fi ajutati prin identificarea modurilor practice de rezolvare a acesteia.

Daca un angajator si un angajat au nevoie de ajutor extern pentru a rezolva problema, Acas ii poate ajuta in gasirea solutiei care sa multumeasca ambele parti.

Adresa: Euston Tower, 286 Euston Road, London NW1 3JJ

Telefon: 08457 474 747 (sfaturi) si 020 7210 3613 (informatii)

Website: www.acas.og.uk

Orar: luni-vineri intre 08.00-20.00, sambata intre 09.00-13.00.

 

Child Support Agency (Agentia de ajutorare a copiilor)

Agentia pune la dispozitie sfaturi si informatii referitoare la ingrijirea copiilor. Agentia se asigura ca parintii care traiesc separat se achita de responsabilitatile financiare fata de copiii lor prin calcularea si colectarea sumelor necesare intretinerii copiilor.

Adresa: PO Box 55, Brierley Hill, West Midlands DY5 1YL

Telefon: 08457 133 133

Website: www.csa.gov.uk

Orar: luni-vineri intre 08.00-20.00, sambata 09.00-17.00.

 

CAB – Citizens Advice Bureau (Biroul cetatenesc de consiliere)

Dispune de o retea de centre de informare si consiliere, care acopera intregul UK. Ofera informatii referitoare la o serie de subiecte ce variaza de la locuinte si sanatate, la datorii si probleme ale consumatorilor.

Adresa: Myddelton House, 115-123 Pentonville Road, London N1 9LZ

Telefon: 020 7833 2181 (numai administrativ)

Fax: 020 7833 4371 (numai administrativ)

Website: www.adviceguide.org.uk

 

Department for Business, Innovation and Skills – BIS (Departamentul de Afaceri, Inovatii si Pregatire Profesionala)

BIS este noul departament guvernamental format prin fuzionarea Department for Business, Enterprise and Regulatory Reform (BERR) si Department for Innovation, Universities and Skills (DIUS). BIS este responsabil pe intreprinderi, relatii de afaceri, dezvoltare regionala si piete corecte din punct de vedere concurential, dar si pe stiinta si inovatie, educatie superioara si pregatire profesionala.

Adresa: Ministerial Correspondence Unit, 1 Victoria Street, London SW1H 0ET

Telefon: 020 7215 5000

Fax: 020 7215 0105

Email: enquiries@bis.gsi.gov.uk

Website: www.bis.gov.uk

 

HM Revenue and Customs – HMRC (Fiscul britanic)

HMRC este departamentul guvernamental responsabil cu colectarea si administrarea taxelor directe si indirecte, ca si de unele beneficii, cum ar fi Child Benefit. A fost format prin fuzionarea Inland Revenue si HM Customs and Excise.

Website: www.hmrc.gov.uk

 

The Independent Case Examiner – ICE (Examinatorul Independent de Cazuri)

Serviciu gratuit de rezolutii pentru persoanele care doresc sa se planga de agentiile Department for Work and Pensions (Departamentul pentru Munca si Pensii), inclusiv Child Support Agency (Agentia de Sprijinire a Copilului), Debt Management (Gestionarea Datoriilor), Disability and Carers Service (Serviciu pentru Persoanele cu Handicap si Ingrijitorii lor), Financial Assistance Scheme (Program de Ajutor Financiar), Jobcentre Plus (Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca), Pension Service (Serviciul de Pensii) si Rent Service (Serviciul de Inchiriere).

Reclamantii se pot adresa Biroului ICE daca sunt nemultumiti de raspunsul dat de organismul sau agentia guvernamentala relevante. ICE poate lua in considerare reclamatii impotriva serviciilor furnizate de agentiile guvernamentale mentionate mai sus, insa nu poate judeca probleme legale sau referitoare la politicile guvernamentale.

Adresa: PO Box 155, Chester CH99 9SA

Telefon: 0845 606 0777

Fax: 0151 801 8802

Email: ice@dwp.gsi.gov.uk

Website: www.ind-case-exam.org.uk

 

Labour Relations Agency (Agentia Relatiilor de Munca)

Organism public independent, responsabil cu promovarea imbunatatirii relatiilor de munca in Irlanda de Nord. Pune la dispozitie sfaturi si asistenta pentru angajati, angajatori, asociatiile angajatorilor, sindicate si alte organizatii sau persoane care se ocupa cu probleme legate de practicile de angajare si de relatiile de munca. Ofera asistenta pentru dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de angajare, si incearca rezolvarea disputelor prin consiliere, mediere si arbitraj.

Adresa: 2-8 Gordon Street, Belfast BT1 2LG

Telefon: 028 9032 1442

Fax: 028 9033 0827

Email: info@lra.org.uk

Website: www.lra.org.uk

Orar: luni-vineri 09.00-17.00.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!