Salariile lui Bitang și Bellu

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 13 mai 2016

628 bellu bitangGimnastica românescă e în picaj, iar ratarea JO de la Rio a echipelor tricolore a făcut înconjurul lumii. La masculin e calificat doar Marian Drăgulescu, iar la feminin, cel mai probabil se va alege între Larisa Iordache şi tripla campioană olimpică de la Atena Cătălina Ponor. În contextul dezastrului din sportul condus de preşedintele Adrian Stoica, oamenii din apropierea fenomenului caută vinovaţi. Unele voci susţin că pe lista responsabililor pentru eşecul echipei feminine se află cel mai de succes antrenor din toate timpurile, Octavian Bellu, personalitate inclusă în Cartea Recordurilor, şi soţia sa, antrenoarea Mariana Bitang.

În corul nemulţumiţilor s-a aflat şi Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, sportivă lăsată în afara lotului olimpic şi trimisă la Deva să se pregătească pentru Tokyo 2020. Doamna Peng a făcut la vremea respectivă o serie de acuzaţii la adresa antrenorilor şi la adresa şefului FRG, Adrian Stoica, iar conflictul a mers mai departe. Mama gimnastei a trimis scrisori la COSR, MTS şi FRG pentru a informa despre, în opinia sa, neregulile din gimnastică, iar de curând a pus mâna pe un document care atestă salariile antrenorilor coordonatori: Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Cei doi au susţinut că fac muncă voluntară la lot, însă realitatea pare alta.

Silvana Peng a intrat în posesia unor documente care arată că Bellu şi Bitang au încasat câte 7.200 de lei pe lună. Spre deosebire de cei doi, restul membrilor din staff au fost remuneraţi modest: Lucian Sandu, Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan, Adela Popa (antrenori) – câte 1.577 lei pe lună, Ioan Coroiu (antrenor) – 1.170 lei, Maria Fumea şi Mariana Mezei (coregrafe) – câte 666 lei, Mihaela Beldie (medic) – 820 lei, respectiv Toma Vasilescu (kinetoterapeut) şi Florin Aştefanei (maseur) – câte 585 lei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!