Salariile președintelui, premierului și miniștrilor, majorate

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 10 iulie 2015

Prim-ministrul interimar Gabriel Oprea a anunțat, miercuri, că președintele, premierul, miniștrii și președinții celor două Camere ale Parlamentului vor avea salariile crescute, de la 1 august, după adoptarea unei ordonanțe de urgență. Oprea a anunțat, după ședința de guvern, că Executivul a adoptat o ordonanță de urgență prin care cresc salariile pentru președinte, prim-ministru și miniștri, pentru președinții celor două Camere ale Parlamentului și șefii Serviciilor, printre alții.

„În total, sunt 48 de funcții vizate de ordonanță”, a precizat Gabriel Oprea.

Acesta a mai spus că, până la finalul acestui an, vor fi creșteri de salarii în tot sistemul public.

„Îmi asum atât corectitudinea, cât și oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din aparatul public nu este un act populist. Nu este normal ca președintele de țară să primească la sfârșit de lună 1.500 de euro. Această anomalie trebuie să ia sfârșit și asta face ordonanța de guvern adoptată”, a subliniat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a menționat că cele mai mari salarii le vor avea președintele României, cel al ICCJ, premierul și președinții celor două Camere ale Parlamentului. „Primul pas a fost făcut, a fost tăiat apetitul celor care muncesc în sistem să își completeze venitul cu alți bani”, a mai spus Gabriel Oprea.

Cu puțin timp înainte de anunțul premierului interimar, președintele Klaus Iohannis s-a declarat de acord cu creșterea salariilor miniștrilor, arătând că acest lucru se încadrează în categoria „prevenirea corupției”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!