Salariul minim legal: „named and shamed”

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la bani mărunţi pe data 10 iunie 2014

Lista a 25 de angajatori britanici care nu plătesc salariul minim legal și obligatoriu angajaților lor a fost dată publicității de guvernanții de la Londra în încercarea de a descuraja alte firme să adopte astfel de practici.

Măsura fusese anunțată încă din luna octombrie a anului trecut, fiind numită în mass-media „named and shamed” (nominalizați și făcuți de râs).

Una dintre companiile aflate pe lista „rușinii” pentru că nu au respectat regula salariului minim obligatoriu datorează angajaților săi 43.000 de lire sterline, pe lângă amenzile de 21.000 de lire sterline pe care aceasta va trebui să le plătească. Angajatorii în cauză au fost investigați de reprezentanți ai Administrației Fiscale britanice HMRC, pe baza plângerilor făcute după ce angajații companiilor au fost încurajați să reclame ilegalitățile la care sunt supuși.

„Cei care încalcă legea referitoare la salariul minim obligatoriu pe economie trebuie să afle că vor trebui să suporte consecințele dure generate ca urmare a faptelor lor”, a ținut să sublinieze Jenny Willott, ministru al afacerilor din guvernul de la Londra.

Salariul minim pe economie obligatoriu în Marea Britanie este stabilit în prezent pe baza unui tarif orar de 6,31 lire sterline. Valoarea acestuia va crește la 6,50 lire sterline/oră începând din luna octombrie a acestui an.

Lista rușinii a fost publicată integral în mass-media britanică putând fi consultată pe website-ul guvernului accesând link-ul: https://www.gov.uk/government/news/government-names-employers-who-fail-to-pay-minimum-wage.

————————————–

„Orice lucrător care muncește în Marea Britanie este îndreptățit să fie plătit pentru prestația sa cel puțin cu o sumă echivalentă cu salariul minim pe economie stabilit prin lege. Oricine consideră că nu îi este respectat acest drept să se adreseze serviciului specializat pentru drepturile celor care muncesc Pay and Work Rights, apelând linia telefonică 080.0917.2368.”

Sursa: www.gov.uk

————————————–

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!