Salutul nazist, interzis în România

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 14 aprilie 2014

Senatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu.

Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizaţii cu caracter legionar sau aderă la o astfel de organizaţie să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de Comisia juridică, membrii acestei comisii invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.

Potrivit iniţiativei legislative, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea unor materiale în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani. Cu aceeaşi pedeapsă se va sancţiona şi utilizarea în public a simbolurilor legionare – drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, exceptând cazul în care fapta este săvârşită în interesul artei, ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!