Salvat de inundații cu elicopterul

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 24 octombrie 2014

Un cetăţean român şi patru elveţieni au fost salvaţi cu elicopterul dintr-o zonă afectată de inundaţii, în regiunea italiană Toscana, anunţă autorităţile italiene, scrie Mediafax.

Operaţiunea de salvare a celor cinci sinistraţi a avut loc la 14 octombrie în localitatea Marciano, situată în Parcul natural Maremma, în regiunea Toscana (centrul Italiei).

Potrivit site-ului Ticinonline.it, un elicopter al Pompierilor italieni a intervenit într-o zonă izolată din cauza inundaţiilor, salvând patru cetăţeni elveţieni şi un român care are domiciliul în Italia.

Cei cinci au fost transportaţi în siguranţă la baza militară din Grosseto (Toscana), unde au primit asistenţă specializată.

Pe de altă parte, doi imigranţi români au fost arestaţi în oraşul italian Genova sub acuzaţia că au comis furturi în zone părăsite de localnici din cauza inundaţiilor, relatează site-ul de ştiri IlSecoloXIX.it.

Cei doi români, cu vârste de 24 şi 34 de ani, au fost surprinşi în flagrant de carabinieri, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un vehicul adus de aluviuni. Imigranţii au fost arestaţi în Piaţa Kennedy din Genova, unde au fost aduse de aluviuni numeroase vehicule, după cedarea unui baraj.

 

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!