Salvați după ce au sunat la Ambasadă

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 22 septembrie 2015

Au ajuns în custodia poliției irlandeze, după ce au sunat la Ambasada României din Dublin cerând ajutor. Este vorba despre șase adolescenți români care au fost traficați în Irlanda.

Jurnaliștii de la Irish News spun că cei șase români au fost traficați în Irlanda de o bandă implicată în prostituție și droguri, dar care folosește afaceri legale pentru a-și spăla banii. Tinerii lucrau 16 ore pe zi în fabrici din Letterkenny și Monaghan fără să fie plătiți. Nu primeau decât cinci euro pe zi pentru mâncare. Potrivit poliției, unul dintre adolescenți a sunat la Ambasadă deoarece nu vorbește limba engleză și nu știa pe cine să contacteze.

Tinerii au declarat că de peste un an și jumătate lucrează fără niciun fel de plată. Ei le-au spus polițiștilor că primeau în fiecare zi câte cinci euro cu care mergeau seara la supermarket pentru a cumpăra produse care aveau discount.

Potrivit Irish News, un reprezentant pentru drepturile migranților din Dublin a spus că sunt în creștere cazurile de muncă forțată în întreaga țară și a solicitat Autorității Naționale pentru Drepturile de Muncă să acorde mai multe resurse pentru detectarea lucrătorilor abuzați. Cele mai multe astfel de cazuri ar fi în rândul lucrătorilor casnici și în industria restaurantelor. De asemenea, sclavi moderni mai sunt folosiți în industria pescuitului, dar și în producția ilegală de canabis. De cele mai multe ori, traficanții le rețin pașapoartele și îi amenință.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!