Sănătatea elevilor, la control

Articol publicat in sectiunea Social pe data 8 aprilie 2016

Ministerul Educației și Ministerul Tineretului vor lansa o platformă unde se vor încărca toate datele antropometrice și biometrice ale elevilor din România, care va permite sondarea în timp real a stării de sănătate a elevilor din România.

Potrivit unui comunicat citat de Mediafax, „Elisabeta Lipă, ministru al tineretului și sportului, și Adrian Curaj, ministrul educației, au semnat protocolul de colaborare privind derularea Programului Biomotric, în cadrul căruia va fi dezvoltată o platformă digitală populată cu seturi de date, actualizate la intervale precise, referitoare la parametrii antropometrici și biomotrici ai elevilor din România”.

„Platforma va fi dezvoltată de Institutul Național de Cercetare Sportivă (INCS) și va fi folosită ca instrument de sondare în timp real a stării de sănătate somatică a elevilor din România și a perspectivelor de evoluție a performanței sportive. Ea conectează profesorii de educație fizică din toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară, aceștia devenind vitali pentru baza piramidei de selecție sportivă”, se arată în comunicat.

„Este un prim pas necesar pentru a ne cunoaște mai bine ca națiune, pentru a ști cât de sănătoși suntem, în ce valori biofizice și biologice ne încadrăm, unde mai avem de lucrat. În măsura în care aplicația se va dezvolta în timp, ea va deveni un instrument valoros indispensabil pentru antrenori, medici, profesori, putând fi corelată și cu alte proiecte guvernamentale”, a declarat Elisabeta Lipă.

La rândul său, ministrul educației, Adrian Curaj, a spus că „Programul Biomotric va permite o bună cunoaștere a evoluției elevilor noștri, în parametri care privesc starea de sănătate ori condiția fizică a acestora. Școala este un mediu de dezvoltare armonioasă a viitorilor adulți, iar datele culese ne vor ajuta să conturăm politici eficiente în domeniul educației și al sănătății lor”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!