România: Sancțiuni dacă nu mergi la medic

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Social pe data 10 aprilie 2015

Românii care nu merg la medicul de familie să se consulte măcar o dată la trei ani sau nu își fac un set de analize complet ar putea fi sancționați. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, într-o emisiune la PRO TV.

„Asta nu este reglată încă, dar avem în intenție în momentul de față, și e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu își fac un set de analize complet, să introducem sancțiuni. Știu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de față, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenției, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găsești”, a afirmat ministrul, potrivit Hotnews.

Nicolae Bănicioiu nu a oferit detalii despre ce fel de sancțiuni este vorba, precizând doar că acestea vor fi „destul de dure”.

„Nu vreau încă să pronunț sancțiunile, vor fi sancțiuni destul de dure, dar nu trebuie să ne gândim domne’ dacă nu se prezintă. Nu. Toată lumea trebuie să știe că trebuie să mergi minim o dată la trei ani, ca să-ți faci o investigație completă: analize plus consult la medicul de familie”, a mai spus ministrul sănătății.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

O parere la “România: Sancțiuni dacă nu mergi la medic”

  1. Ion Spune:

    Evident ca „nu” la romani se refera… 🙂
    Romanii care, folosesc o periuta de dinti la 3 ani, fac baie o data pe luna si folosesc serviciile de spalatorie, frizerie o data la cincinal…!

Spune-ti si tu parerea!