Sancțiuni împotriva unor state occidentale

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 10 iulie 2015

Rusia va analiza posibilitatea impunerii de sancțiuni împotriva unor state occidentale, prima vizată fiind Finlanda, afirmă Nikolai Patrușev, șeful Consiliului rus pentru Securitatea Națională, informează site-ul agenției AP. Patrușev a făcut aceste declarații după o reuniune a Consiliului pentru Securitatea Națională la care a participat și președintele Vladimir Putin.

Printre măsurile luate în considerare de Moscova se numără modificarea condițiilor favorabile destinate companiilor de cherestea din Finlanda ca reacție la refuzul Guvernului de la Helsinki de a acorda viză unui oficial rus. În discursul rostit la reuniune, Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să pedepsească Rusia, pe fondul crizei din Ucraina. „Rusia are politici interne și externe independente. Nu negociem suveranitatea, chiar dacă unora nu le place acest lucru”, a spus Putin.

Referindu-se la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite, Putin a adăugat: „Nu ar trebui să ne așteptăm ca unii dintre oponenții noștri geopolitici să revizuiască atitudinea neprietenoasă în viitorul apropiat.” „Rusia va trebui să răspundă prin măsuri sistemice suplimentare în zonele esențiale”, a adăugat Putin, fără a intra în detalii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!